A vízvezeték szerelő telefonszáma

Kerti csap javítása és cseréje

Kerti csap javítása és cseréje
Ha a kerti csapnál valamilyen rendellenességet tapasztalunk, annak többféle kiváltó oka is lehet. A csöpögő csap problémáját még viszonylag egyszerűen megoldhatjuk, ám nagyobb a baj, ha a magas vízfogyasztáson vesszük észre, hogy a kerti csap föld alatti része hibásodott meg és ott történik a folyamatos szivárgás.

Réz kerti csap
Réz kerti csap

A csöpögő kerti csapnál lehet, hogy csak az elzáró szelep gumija vagy a betét hibásodott meg. Ehhez egy szelepgumi vagy szelepbetét cseréjét kell eszközölnünk ahhoz, hogy a működése visszaálljon a normál kerékvágásba. Amennyiben ennél mélyebben gyökerezik a probléma, nagyobb munkára számíthatunk. Az ásást nem fogjuk tudni megúszni, hiszen a föld alatt legalább 80 cm-rel helyezkedik el az ún. fagycsap, amit szerelni kell.

Vízvezeték szerelő Budapesten

Kerti csapoknál minden esetben található a földben fagycsap (fagytalanító). Vagy a kerti csap van összenyitva a nyomóvezetékkel, vagy a nyomóvezeték lezáródik, és a kerti csap egy kis lyukon keresztül ereszti le magából a vizet. A fagycsap érzékeny pont meghibásodás szempontjából, hiszen szerelése drága az ásás miatt – ezen spórolhatunk, ha még a szakember kiérkezése előtt elvégezzük -, de a veszteségünk még nagyobb lehet, ha a csapnál nem csak föld, hanem beton, aszfalt vagy térkő is található, amit fel kell törni.

Réz fagycsap
Réz fagycsap

Az ásás után tudjuk megállapítani pontosan, hogy mekkora a baj. Ha a cső rozsdás, erősen korrodálódott, cserélni kell az adott szakaszon. A fagycsap cseréjéhez feltétlen szükségesek a megfelelő szerszámok megléte. (villáskulcs, csőfogó) Amennyiben lehetőség van rá, (külön elzáró, megfelelő visszalejtés) a kerti csap leeresztője a vízóra aknába legyen elhelyezve, így könnyebb a tökéletes téli elzárás és vízleeresztés is.

Pincei elzáró beépítése
Pincei elzáró beépítése

Bár a rozsdásodással egy idő után mindenképp számolni kell, a kerti csap esetében kiemelt jelentősége van a megelőzésnek, ami a fagytalanítást jelenti. Ha magunkban nem vagyunk biztosak, érdemes hozzá szakember segítségét kérni még az első fagyok beállta előtt. Megbízható vízvezeték szerelő Budapesten.

Új vízvezeték hálózat előkészítése
Új vízvezeték hálózat előkészítése

 

Árok ásás munkagéppel
Árok ásás munkagéppel

Vízvezeték szerelő Budapest területén és Pest megyében. Hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk. Olcsó vízvezeték szerelés, kedvező árak, garancia a munkára. Csapok, szifonon, WC. tartályok és WC. csészék javítása és cseréje, rövid határidővel. Fagytalanító csapok és visszacsapó szelepek beépítése. Vízvezeték és csatorna rendszerek javítása és cseréje. Duguláselhárítás bontás nélkül – vízvezeték szerelés Budapesten.

4.3/5 - (42 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma