A vízvezeték szerelő telefonszáma

Kerti csap javítása és cseréje

Kerti csap javítása és cseréje
Ha a kerti csapnál valamilyen rendellenességet tapasztalunk, annak többféle kiváltó oka is lehet. A csöpögő csap problémáját még viszonylag egyszerűen megoldhatjuk, ám nagyobb a baj, ha a magas vízfogyasztáson vesszük észre, hogy a kerti csap föld alatti része hibásodott meg és ott történik a folyamatos szivárgás.

A csöpögő kerti csapnál lehet, hogy csak az elzáró szelep gumija vagy a betét hibásodott meg. Ehhez egy szelepgumi vagy szelepbetét cseréjét kell eszközölnünk ahhoz, hogy a működése visszaálljon a normál kerékvágásba. Amennyiben ennél mélyebben gyökerezik a probléma, nagyobb munkára számíthatunk. Az ásást nem fogjuk tudni megúszni, hiszen a föld alatt legalább 80 cm-rel helyezkedik el az ún. fagycsap, amit szerelni kell.

Vízvezeték szerelő Budapesten

Kerti csapoknál minden esetben található a földben fagycsap (fagytalanító). Vagy a kerti csap van összenyitva a nyomóvezetékkel, vagy a nyomóvezeték lezáródik, és a kerti csap egy kis lyukon keresztül ereszti le magából a vizet. A fagycsap érzékeny pont meghibásodás szempontjából, hiszen szerelése drága az ásás miatt – ezen spórolhatunk, ha még a szakember kiérkezése előtt elvégezzük -, de a veszteségünk még nagyobb lehet, ha a csapnál nem csak föld, hanem beton, aszfalt vagy térkő is található, amit fel kell törni.

Az ásás után tudjuk megállapítani pontosan, hogy mekkora a baj. Ha a cső rozsdás, erősen korrodálódott, cserélni kell az adott szakaszon. A fagycsap cseréjéhez feltétlen szükségesek a megfelelő szerszámok megléte. (villáskulcs, csőfogó) Amennyiben lehetőség van rá, (külön elzáró, megfelelő visszalejtés) a kerti csap leeresztője a vízóra aknába legyen elhelyezve, így könnyebb a tökéletes téli elzárás és vízleeresztés is.

Bár a rozsdásodással egy idő után mindenképp számolni kell, a kerti csap esetében kiemelt jelentősége van a megelőzésnek, ami a fagytalanítást jelenti. Ha magunkban nem vagyunk biztosak, érdemes hozzá szakember segítségét kérni még az első fagyok beállta előtt. Megbízható vízvezeték szerelő Budapesten.

 

Kerti csap javítása és cseréje
5 (100%) 1 vote

A vízvezeték szerelő telefonszáma