A vízvezeték szerelő telefonszáma

A mosdókagyló szerelése

A mosdókagyló szerelése
A mosdókagyló szerelése akkor is felmerülhet, ha nem is terveztük új mosdó vásárlását. Előfordulhat, hogy a régi elpattan, eltörik, de az is elég, ha megreped. Ilyenkor a mosdó cseréje elkerülhetetlen. Akik nem bíznak magukban, jobb, ha szerelőt kérnek fel a munkára, de a tapasztaltabbak saját kezűleg is nekifoghatnak a feladatnak.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

Mielőtt a szerelésbe belekezdenénk, zárjuk el a főcsapot. Amennyiben szükséges szereljünk fel új sarokszelepeket. A mosdó ideális magassága 80-85 cm körül van, de természetesen saját, illetve családtagjaink igényeinek leginkább megfelelően érdemes kijelölni a helyét a falon.

mosdo-kagylo

Arra figyeljünk a magasság meghatározásánál, hogy a csavarok helyénél a mosdó teteje jóval feljebb kerül majd. Vízmérték segítségével jelöljük be a mosdó vonalát a falon, a közepén pedig határozzuk meg a lefolyóvezeték helyét.

Vízvezeték szerelő Budapest

A csavarok ennek két oldalára fognak kerülni, a fúráshoz a legjobb, ha mélységszabályzót is használunk. Akkora furatokat készítsünk, hogy a tipliket enyhe nyomással a helyükre tudjuk illeszteni, de ne legyenek túl lazák, különben a mosdót nem fogják tudni megtartani. A tiplikbe kerülnek a tőcsavarokat, ezekhez villáskulcsot használjunk.

A mosdó felillesztése előtt a csaptelepet szereljük fel, így sokkal egyszerűbb a felszerelése. A csap talppereme alá tegyük be az O-gyűrűt, alulról pedig húzzuk rá a tömítőgyűrűt, a fémalátétet ne húzzuk meg teljesen, csak annyira, hogy elég stabilan tartson. Ennél a műveletnél nagyon óvatosan kell eljárni, mert erősebb meghúzás esetén elpattanhat a kerámia. Ezután kerülhet helyére a mosdó, ehhez gyakran két emberre van szükség.

És egy remek videó, hogyan csinálják a szakemberek:

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében. Csapatunk specialitásai a következők: falba épített WC. tartályok javítása, csaptelepek, sarokszelepek cseréje.
4.4/5 - (8 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma