A vízvezeték szerelő telefonszáma

Fagytalanító csap csere

Amennyiben, jön a tél fagytalanítani szükséges a kerti, udvari kültéri vízcsapjainkat.  A locsolásra használt kültéri csőszakaszokon, aknában vagy a földben fagytalanító csap van elhelyezve. A fagytalanító csap legideálisabb elhelyezése azon kerti csap alatt van amit el szeretnénk zárni. A nyaraló ingatlanokba, ahol télen az egész ingatlan vízleürítése szükséges ott pedig a vízóra aknába, a vízóra után érdemes beépíteni.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

A fagytalanító csap jelentősége

A fagycsap szerepe, hogy a fagyhatár feletti csőhálózatból,  az elzárást követően ki tudjon folyni a víz. Ezzel az elzárási lehetőséggel, bármilyen csőhálózatból le tudjuk engedni a vizet, így a kemény mínuszok alatt sem fog belefagyni a víz csőhálózatba.

Réz fagycsap

Nyitás-zárás problémákkal

A kerti fagytalanító csap sajnos nem az állandó nyitás-zárásra van tervezve, ezért csak az évi 1-2 nyitást bírják hosszútávon. A működési elve a következő: a fagyhatár alá beépített csőszakon helyezik el, és általában meghosszabbított fordító kar van rászerelve aminek 90 fokos elfordításával lehet elzárni vagy kinyitni a fagycsapot. Fagytalanító csapból csak a legjobb minőségű, rézből készült darabokat szabad megvásárolni.

Fagycsap meghibásodások okai

A gyártó hiába készíti el kiváló minőségben a fagytalanító csapot, mert olyan környezetben van, ahol általában 5-10 éven belül cserére fog szorulni. Főleg a kerti csap alatt lévő fagycsapok vannak kitéve a mechanikai terheléseknek. Ezek a sár, por, homok és a nyitás-zárás ebben a környezetben.

Kerti csap felszerelés - új aknába

A fagycsap működése

A fagytalanító csap kettős funkciót lát el, ugyan is az elzárást követően a vizet is leengedi a rendszerből. A fagycsap alján kis furat található ahol az elzárást követően kifolyhat a magasabb ponton lévő csőszakaszból a víz. Nyaralók és egyéb ingatlanok téli fagytalanításakor a következő képen járjunk el : a fagycsap elzárását követően minden képen nyissuk ki a vízcsapokat, hogy a rendszerben ne maradjon vákuum és ki tudjon ürülni a víz a fagytalanító csap alsó furatán

Fagytalanító csap csere a vízóra aknában

A kerti csap téliesítésének folyamata

Amennyiben már leszereltül a kerti csapról a locsoló tömlőt akkor, a szokásos módon zárjuk el a fagycsapot. Talán az a legfontosabb, hogy ütközésig.  Ha T-kulccsal zártuk el, akkor tegyük a fülünket a T-kulcsra, hogy nem hallunk-e zúgó hangot, mert ha igen akkor nem sikerült az elzárás tökéletesen. De talán még ennél is fontosabb, hogy a vízóra aknába ellenőrizzük, hogy nem pörög-e a vízóra. Ehhez az ellenőrzéshez az szükséges, hogy az ingatlan minden vízfogyasztója (mosógép, mosogató gép, stb.)  el legyen zárva a vizsgálódás idejére!

Amennyiben, nem kerti csapot fagytalanítunk, hanem egész ingatlant, akkor pedig, fontos, hogy nyissuk ki a csapokat, hogy le tudjon ürülni a teljes rendszer. A bojlert is le kell üríteni télire és a WC. csészében sem maradhat víz a fűtetlen ingatlanban, mert a fagy szétnyomhatja az említett dolgokat.

 Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés, fertőtlenítés – Budapest összes kerületében és Pest megyében – olcsó árak,  gyors megérkezés,  garancia vállalás az elvégzett munkára.

Szolgáltatási területeink Budapesten

Víziváros,  Krisztinaváros, Naphegy, Tabán, Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Budaliget,  Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, Újpest és Káposztásmegyer, Lipótváros,Terézváros, Erzsébetváros,  Józsefváros,  Ferencváros, Kőbánya,  Kelenvölgy,  Gazdagrét,  Lágymányos,  Kelenföld,  Őrmező,  Albertfalva,  Zugliget,  Hűvösvölgy,  Svábhegy, Pesthidegkút,  Angyalföld, Újlipótváros,  Zugló, Újpalota,  Pestújhely, Rákospalota,  Pestújhely,  Mátyásföld,  Sashalom,  Cinkota,  Szentmihály,  Rákosliget,  Rákoskeresztúr,  Rákoscsaba,  Rákoskert, Pestszentlőrinc,  Pestszentimre,  Kispest, Pesterzsébet,  Csepel, Budafok,  Budatétény, Nagytétény, Soroksár.

Pest megyei települések ahol vízvezeték szerelést vállalunk

Vízvezeték szerelő Budapest területén és Pest megyében. Hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk. Olcsó vízvezeték szerelés, kedvező árak, garancia a munkára. Csapok, szifonon, WC. tartályok és WC. csészék javítása és cseréje, rövid határidővel. Fagytalanító csapok és visszacsapó szelepek beépítése. Vízvezeték és csatorna rendszerek javítása és cseréje. Duguláselhárítás bontás nélkül – vízvezeték szerelés Budapesten.
4.5/5 - (28 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma