A vízvezeték szerelő telefonszáma

Mosógép bekötése – csapra és szifonra házilag

A mosógép sarok szelepre és bűzelzáró szifonra való bekötése általában szakembert igényel. Van olyan forgalmazó, aki csak a szakember által beüzemelt mosógépre ad garanciát. Amennyiben erre nincs szükség és a csatlakozási pontok adottak, akkor a mosógép bekötése házilag is megtörténhet. Ha a helyszínen korábban már volt mosógép, és az új gép paraméterei is hasonlók, akkor nem egy bonyolult feladat a gép vízhálózatra és bűzelzáró szifonra való csatlakoztatása.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

Új mosógép bekötésének menete

1. A mosógép csomagolásának ellenőrzése

Rendkívül fontos dolog, mert volt már hogy a szállítás során olyan sérülést érte a berendezést, ami a későbbiekben, egy esetleges garanciális probléma esetén gondot okozhat. Tehát, ha sérülést tapasztalunk az átvétel során, akkor az a legjobb döntés, ha reklamálunk és nem vesszük át a mosógépet. Amennyiben nincs probléma a csomagolással, akkor bátra kibonthatjuk a gépet és ellenőrizzük a berendezést és a tartozékokat.

Fali csatlakozó és bekőtések

2. Használati utasítás tanulmányozása

Mielőtt bármit tennék a mosógéppel az első lépés a használati utasítás gondos áttanulmányozása legyen. Általában elmondható, hogy a márkakereskedésben vásárolt mosógépek használati utasításai a szigorú szabályozások végett nagyon részletesek és mindenre kiterjednek. Sokszor van a leírásban olyan dolog, ami a későbbiekben rendkívül hasznosnak bizonyul!

3. A dob rögzítő csavarok és távtartók eltávolítása

Ez nagyon fontos lépés, mert ha nem távolítjuk el a mosógép dobját rögzítő csavarokat, akkor nem fog működni a mosógép és meghibásodást fog okozni. A dobrögzítő csavarok azért vannak kitalálva, hogy a szállítás alatt ne sérüljenek meg a berendezés csapágyazása, tengelye és felfüggesztése. Az rögzítés feloldásához szükség lesz vízpumpa fogóra vagy csőkulcsra vagy villáskulcsra. Figyeljünk oda, hogy minden rögzítőcsavart eltávolítsunk és a ha van a távtartókat is vegyük ki. A művelet után a mellékelt dugót helyezzük a rögzítőcsavar helyére.

A dob rögzítő csavarok és távtartók eltávolítása

4. Ellenőrizzük a dob forgását és a szűrőrendszert

Ez is egy fontos nagyon dolog. Vizsgáljuk meg, hogy akadálymenetesen forog-e a mosógép dobja. Ha ez nem jó, akkor vagy benne hagytuk a dobrögzítő csavart vagy ritkán, de probléma lehet a gép belsejébe. Ha minden rendben, akkor próbáljuk ki a szűrő rendszert kinyitni és ellenőrizni. A használati utasítás a mosógép szűrő helyének megtalálására és tisztítási lehetőségére is kiterjed.

5. A mosógépgép pozíciójának beállítása

Ma már szinte természetes, hogy sík és csempézett felületre kerül a mosógép. Azonban még így is szükség lehet a szintezésre a felület egyenetlenségek miatt. rendkívül fontos, hogy teljesen síkban legyen a berendezés. Ez több okból is elengedhetetlen. Csak így stabil a mosógép és nem kezd el vándorolni és csak így működik csendesen. És végezetül a belső egységek hosszú élettartamának is a csak a tökéletes, vízszintes elhelyezés a záloga. A vízszint beállítása a gép alján lévő menetes lábakkal lehetséges. Többnyire csak elől vannak állítható lábak. Általában a szintező lábak is a hagyományos csavarok módjára működnek, tehát az óra mutató járásával egyező irányba lehet befelé hajtani. Bármennyire is szinteztük ki a gépet, a túlpakolt gép így is vándorolhat kicsit, ezért érdemes pár centit elhagyni a faltól minden irányban.

6. A víz bekötő cső rákötése a mosógépre és a mosógép töltő szelepre

A mai korszerű mosógépekhez minden esetben mellékelnek egy víz bekötő csövet is. Ez a gumicső, többnyire már AquaStop (automatikusan zárás, szivárgás esetén) funkcióval is rendelkezik. A bekötő cső egyik fele derékszögű, műanyag könyököt tartalmaz, ezt az oldalt kell a mosógép hátulján található menetre csatlakoztatni. Az AquaStop oldalt kel a sarokszelepre vagy mosógép töltő szelepre rákötni. A csatlakozó műanyag hollandikat a csatlakoztatás előtt ellenőrizzük, hogy a gumi tömítés bene van-e? Mind két oldalt csatlakoztassuk a menetekre, de csak kézzel húzzuk meg. A beüzemelés után, ha minimális szivárgást tapasztalunk, csak akkor használjunk fogó, de csak óvatosan, nehogy megszakítsuk a menetet vagy letörjük a műanyag alkatrészt.

A víz bekötő cső rákötése a mosógépre és a mosógép töltő szelepre

8. A mosógép szennyvízcső bekötése a bűzelzáró szifonra

A mosógép lefolyóra való csatlakoztatásának több módja is van. A legrégebbi, klasszikus mód, ha a kifolyócsövet a mosdóba vagy a kádba lógatjuk. Ez a módszer nem esztétikus és csak kényszermegoldás. A szakszerű szennyvízrákötés, minden esetben egy bűzelzáró egységgel ellátott lefolyócsőre történik. Ez lehet, modern falba épített bűzelzáró egység vagy lehet az olcsóbb megoldás a külső mosógép szifon. Mindkét megoldásnak meg van az előnye és hátránya. A külső szifon nem túl esztétikus, de olcsó és könnyen tisztítható házilag is. A falba épített bűzelzáró szifon esztétikus, de ha a burkoló körbecsempézte akkor csak bontással lehet kivenni a falból. Bármelyik megoldás van a fürdőszobában, a gép kifolyócsövét húzzuk fel masszívan a kiálló csőszakaszra. Ha biztosra akarunk menni, akkor valamilyen bilincsel is rászoríthatjuk a lefolyócsövet a a szifon kiállásra.

A mosógép szennyvízcső bekötése a bűzelzáró szifonra

9. Csatlakoztatás a konnektorra és az első beüzemelés

A mennyiben minden rendben van a víz és lefolyó csatlakoztatásokkal, akkor bátran bedughatjuk a mosógép elektromos vezetékét a konnektorba. Fontos, csak földeléssel rendelkező elektromos hálózatra kössük rá a mosógépet. Az első próba mosás legyen egy magas hőfokon történő, üres töltettel elindított program. Nyugodtan tehetünk a gépbe mosószert és öblítőt is. A program lefutása közben és után ellenőrizzük a következő dolgokat: a mosógép nem mozdult el, a víz betöltő vezeték nem szivárog és végül a kifolyó cső szifon csatlakozása is rendben van-e? Gép elmozdulása esetén állítsunk a mosógép lábakon, szivárgás esetén pedig húzzunk még a csatlakozásokon.

Mosógép

Ha mégis szakemberre lenne szűkség

A mosógép szakszerű bekötését bízza vízvezeték szerelő szakembereinkre. Vízvezeték szerelő szakembereink, rövid határidővel, tiszta munkavégzéssel vállalnak minden típusú mosógép bekötését Budapest minden kerületében és Pest megye területén. Igény esetén új nyomó vezeték és lefolyó vezeték kiépítése. Minden alkatrész beszerzését és beépítését vállaljuk. Segítünk a mosógép töltő szelep és mosógép szifon (bűzelzáró) megvásárlásában és beépítésében.

Vízvezeték szerelő szifont és vezetéket szerel

Mosógép bekötés rövid határidővel

Tanácsadás a mosógép üzemeltetéséhez és szakszerű tisztításához. Elzáró idomok és és szifonok utólagos beépítése, szakszerűen rövid határidővel Budapesten és Pest megyében. Több ezre megelégedett megrendelő otthonába telepítettünk már mosógépet és mosogató gépet.  Igény esetén mosógép fertőtlenítést, duguláselhárítást és nagyobb vízvezeték átalakításokat is vállalunk.

A mosógép bekötés rövid összefoglalása

1. A mosógép vízvezeték hálózatra való csatlakoztatása.
2. A mosógép szennyvizének bekötése a bűzelzáró szifonra.
3. Az elektromos csatlakoztatás és a próbaüzem elvégzése.

Mosógépek szakszerű bekötése rövid határidővel – Budapest teljes területén és Pest megyében –  gyors megérkezés, garancia vállalás.

És egy hasznos YouTube videó  a mosógép beüzemeléséről (Lukács László)

Mosógép bekötése Budapesten

I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület – Lipótváros, VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld, Őrmező, Albertfalva, XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Svábhegy, Pesthidegkút, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere Budapesten Budapest
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere Budapest
Kerti csapok javítása Budapest
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere Budapesten Budapest
Mosogató csaptelep csere Budapest
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés Budapesten
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

Vízvezeték szerelés Budapest területén

4.5/5 - (46 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma