A vízvezeték szerelő telefonszáma

Beépített WC. tartály szerelése, javítása

A beépített WC. tartályok tulajdonságai

A beépített WC. tartályok bonyolultabb szerkezetnek tűnhetnek egy laikus szemében, mivel minden egység a fal síkon belül helyezkedik el. De a vízvezeték szerelő szakemberek tudják, javításuk nehézségi foka gyakorlatilag azonos a falon kívül elhelyezett WC. tartályokéval. A különbség köztük tulajdonképpen csak annyi, hogy esztétikai okokból a fal mögé lett elhelyezve a tartály, de belső alkatrészei is egyformák a hagyományos megoldású WC. tartályokéval.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

Olcsó alkatrész vagy drága?

Az viszont általánosságban elmondható, hogy minőségibb alkatrészek találhatóak a beépített WC. tartály belsejébe, mint egy olcsó műanyag WC. tartályban. Ezért alkatrészcsere esetén szakembereink csak jó minőségű gyári alkatrészeket építenek be. Ezen felül a házilagos szerelés esetén is azt javasoljuk, hogy megéri a jó minőségű, gyári alkatrész beépítése. Az utángyártott alkatrészekkel az a probléma, hogy nem állandó a minőségük.

Vállalkozásunk első sorban a Geberit rendszerű falba épített WC. tartályok javítását és szerelését vállalja rövid határidővel. Vízvezeték és lefolyó vezetékek cseréje garanciával, kedvező áron Budapest összes kerületében. Új vízvezeték rendszerek kiépítése épületen belül és kívül. WC. tartályok, csaptelepek, WC. csészék cseréje. Nyugodtan keresse vízvezeték szerelő szakebereinket, ha a beépített WC. tartály folyik, csepeg vagy nem megfelelően működik.

Geberit beépített WC. tartály nyomólap

Hibára utaló jelek a beépített WC. tartálynál

Hogy javításra van szükség, annak általában egyértelmű a jele: folyamatosan folyik a víz a  a WC. csészében. A beépített WC. tartály esetében a problémát a gumitömítés, elvízkövesedése, elöregedése, illetve a betöltő vagy leeresztő (öblítő szelep) szelep meghibásodása okozhatja. Ezek cseréje egyszerűnek tűnhet, de az esetek többségében házilag nem sikerül ezt megvalósítani. Általában valamelyik korábbi fázisnál már elakad a barkácsolás és a félig szétszedett tartály a szerelőtől várja jobb sorsát. Ha nem szeretnénk a szakember munkáját megnehezíteni – és ezért esetleg extra költségbe verni magunkat -, a meghibásodás észlelése után rögtön az ő számát tárcsázzuk. Fontos! A WC. tartály típusát jó ha tudjuk!

Grohe beépített WC. tartályok

Gyakori meghibásodások a beépített tartályoknál

1. A töltőszelep nem zár el, ezért túl tölt.
2. A leeresztő szelep nem zár megfelelően, ezért elfolyik a víz.
3. Mechanikai sérülések a nyomólapon, vezérlő egységen.
4. Sarokszelep meghibásodás.
5. Vízszint beállítási problémák.
6. Öblítővíz csatlakozások gumi tömítése megsérült.
7. Kiakadtak a vezérlőgombok a panelen.
8. Elvízkövesedett vízszint szabályzó.

Beépített WC. tartály nyomólap

Beépített WC. tartály márkák amiket javítunk, szerelünk

1. Geberit Duofix falba épített WC. tartály
2. Grohe Rapid fali WC. tartály
3. Jika BTSC beépíthető álló WC tartály
4. Viega Eco Plus falba épített WC. tartály
5. Alcaplast A101 falba épített WC. tartály
6. Jika BWSC beépíthető fali WC tartály
7. Geberit KOMBIFIX Basic beépíthető WC. tartály
8. Alcaplast A112 falba épített WC. tartály
9. Schell falba építhető WC. tartály
10.Alföldi EasyMont falba építhető WC. tartály

Beépített WC. vezérlő panel

A nyomólap alatt lévő vezérlő egység

Falba épített WC. tartály szerelése házilag

Először is tisztázzuk mik lehetnek a hibajelenségek. Igaz hogy rengeteg fajta falba építhető WC. tartály van forgalomban, de a működési elve szinte mindegyiknek ugyan az. Adott egy WC. tartály egy, töltő szelepet és egy leeresztő szelep. Általában a folyást valamelyik fő egység hibája okozza. Ha elzártuk a vizet a sarokszelepnél vagy a vízóránál és mégis folyik a víz a csészébe, akkor a leeresztő szelep a hibás. Viszont, ha ilyenkor nem folyik a víz a csészébe akkor majdnem biztos, hogy a töltőszelep lesz a rossz.

Hasznos YouTube videó a beépített WC. tartály szereléséről

Amennyiben házilag szeretnénk megjavítani a beépített WC. tartályunkat a következőket tehetjük. Szereljük le a vezérlő panelt (egygombos, kétgombos), majd zárjuk el a töltő szelep sarok csapját. A kezelő panel levétele úgy megy, hogy egy határozott mozdulattal felfelé toljuk a kezelőegységet, majd óvatosan lefordítjuk. Ezután már csak a kézügyességünkön és a meglévő szerszámjainkon múlik, hogy ki tudjuk-e szerelni a töltő szelepet és a leeresztő szelepet. Általában csak a tömítések cseréjére van szükség, de nem minden típushoz kapható felújító tömítés készlet. Ha biztosra akarunk menni, ne javítgassuk, hanem vásároljunk márka azonos új egységet, majd szereljük össze. Ha ügyesek voltunk, hosszú évekig tökéletesen fog újra működni a falba épített WC. tartályunk. A feladat elvégzését csak szerelésben jártas egyének vállalják be.

A szakember intelmei

Ennek ellenére nincs az a szakember, aki javasolná, hogy egy beépített WC. tartályt házilag kezdjünk el szerelgetni. Igen óvatosan kell vele bánni, nem árt a tapasztalat ahhoz, hogy tudjuk, hogyan lehet eltávolítani az előlapot, hogyan lehet a vezérlő egységet szétszedni, hogyan férünk hozzá az alkatrészekhez, lényegében, hogyan ne törjünk le semmit a szétszerelés során, hogy utána mindent vissza is tudjunk tenni az eredeti helyére. A pattintás, feszegetés, az erővel történő próbálkozás szinte mindig végzetes hibákat okoz a beépített WC. tartályoknál. A szakember pedig nem csak tapasztalattal, de márkaismerettel is rendelkezik, ami nagy előny a beépített WC. tartályoknál, hiszen szinte minden márka eltérő megoldású kivitelt vonultat fel. Összefoglalva, minden beépített WC. tartály javításánál megvan egy kis trükk, praktika.

A videó bemutatja ahogy egy profi vízvezeték szerelő, gyorsan és precízen beépít egy falba épített „Geberit rendszerű” WC. tartályt. (Geberit Duofix)

Egyéb WC. tartály márkák, amiket javítunk

Gebrit, Jika, Laufenit, Alcaplast, Grohe, Aqualine, Roca, Schell, Alföldi, Dömötör, Duravit, Ravak, Gáal, Viega, Cersanit, Laguna, Kolo, Jika, LIV, Duravit, Sapho WC. tartályok javítása és szerelése rövid határidővel.

Falba épített WC. tartály szerelése

Minden típushoz a gyári alkatrészeket építjük be, ezért hosszútávú garanciát adunk a munkára. Falba építhető WC. tartály szerelés,  javítása Budapesten és Pest megyében. Vízvezeték szerelő szakembereink, nagy tapasztalattal rendelkeznek minden típusú falba szerelt WC. tartály javításában. Vízvezeték szerelő Budapesten  és Pest megyében.

Kiemelt szolgáltatási területeink Pest megye területén

Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd,Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Mogyoród, Monor, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Telki, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Aszód, Maglód, Isaszeg, Pécel.

Házilagos megoldás

Néha ilyen trükkös, házilagos megoldásokkal is találkozunk

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink

Átfolyós vízmelegítő cseréje Budapest
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere Budapest
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása Budapest
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere
Mosogató csaptelep csere Budapest
Mosogatógép bekötés Budapest
Mosógép bekötés Budapest
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere Budapest
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje
WC. csészék szakszerű cseréje Budapest
WC. tartály javítás és csere Budapest

Falba épített WC. tartály szerelés,  javítás – beépített WC. szerelés. Geberit rendszerű falba épített WC. tartályok javítása és beépített WC. tartály javítás, szerelése rövid határidővel Budapesten. Vízvezeték és lefolyó vezetékek cseréje garanciával, kedvező áron Budapest összes kerületében. Új vízvezeték rendszerek kiépítése épületen belül és kívül. WC. tartály csere és javítás, csaptelep csere, WC. csésze csere. Nyugodtan keresse vízvezeték szerelő szakebereinket, ha a beépített WC. tartály folyik, csepeg, nem működik.

Vízvezeték szerelő Budapest területén és Pest megyében. Hétvégén és ünnepnapokon is dolgozunk. Olcsó vízvezeték szerelés, kedvező árak, garancia a munkára. Beépített WC. tartály szerelés és javítás, csapok, szifonon, WC. tartályok és WC. csészék javítása és cseréje, rövid határidővel. Fagytalanító csapok és visszacsapó szelepek beépítése. Vízvezeték és csatorna rendszerek javítása és cseréje. Duguláselhárítás bontás nélkül – vízvezeték szerelés Budapesten. Beépített WC.  tartály javítás.

Képek a beépített WC. tartályokról

 

4.4/5 - (152 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma