A vízvezeték szerelő telefonszáma

Csaptelep csere és javítás

Mikor esedékes a csaptelep csere vagy javítás?

A csaptelep csere és szerelés nem csak akkor válik esedékessé, ha meghibásodás történik, hanem akkor is, ha új csapot szeretnék a fürdőszobába vagy a konyhába. Mivel szakmunkáról van szó, nem biztos, hogy a legjobb megoldás saját kezűleg végezni akár a szerelést, akár a cserét, már csak azért sem, mert az alkatrészek sokfélesége és méretbeli különbözősége nagy zűrzavart tud okozni a különböző csaptelep márkák esetében.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

Gyakoribb mosogató és mosdó csaptelep hibák

1. megnyitott állapotban nem folyik víz
2. megnyitott állapotban kicsit folyik víz
3. víz szivárgás a nyitó kar környékén
4. víz szivárgás a csaptelep alatt
5. zajok és zúgó hangok
6. vízköves és nyirkos a flexibilis bekötőcső
7. nem fordul el a kifolyócső vagy a nyitókar

Csaptelep szerelés házilag

Azonban, mint minden szerelés esetében, a csaptelepnél is van lehetőség arra, hogy otthon végezzük el a cserét. Ha nem szeretnék a magunk dolgát nehezíteni, ne nagyon spóroljunk az új csaptelep vásárlásakor. Egy minőségi csaptelepet cserélni  jóval egyszerűbb, hiszen biztosak lehetünk a pontos műszaki megoldásokban, és a csomaghoz precíz leírást is mellékelnek, ami a kulcsa lehet a sikeres csaptelep szerelésnek. Egy jó minőségű csaptelepre több éves garanciát is kapunk, de ezek élettartama miatt nem igazán kell aggódni, legalább egy évtizedig, de általában még tovább megbízhatóan fog szolgálni minket.

Szükséges szerszámok a csaptelep cseréhez

Most egy mosdó csaptelep cseréjéről írunk röviden. Amire szükségünk lesz a csaptelep szereléshez, egy villáskulcs, esetleg csavarhúzó, csőfogó és egy speciális csőkulcs amivel a mosdó alján lévő csap rögzítő csavart tudjuk ki és betekerni. és tömítések. Először zárjuk el a sarokszelepeket, ha ez nem lenne járható út, zárjuk el a főcsapot. A vezetékben maradt vizet a csap megnyitásával teljesen engedjük ki. A flexibilis csöveket hollandiját oldjuk ki, majd a mosdó alsó felén lévő csaprögzítő csavart oldjuk a speciális csőkulccsal.

A régi csaptelep eltávolítása után tisztítsuk meg a felületet, ahova az új csapot rögzíteni fogjuk. Most a művelet fordítva zajlik, rakjuk az új csapot a mosdó felületére, kerüljön alá az új tömítés is oda ahova kell. Rögzítsük a csaptelepet, alulról, majd a vízbekötő csöveket is szereljük vissza a sarokszelepekre.

Előfordulhat, hogy a flexibilis nyomócső túl rövid, ez sem katasztrófa, hiszen cserélhetjük új, jó méretre vagy meg is toldhatjuk, úgynevezett toldóval. Részletkérdésnek tűnhet, ám a gyakorlatban hamar rájövünk, hogy nagyon is fontos egyenesbe állítani a csapot. Ha ferdén rögzítjük, sok kényelmetlenséget fog okozni a használata, újra szétszedni és összerakni pedig magában rejti a szivárgás kockázatát.

Vigyázzunk a flexibilis bekötőcsőre

A flexibilis nyomócső nem feszülhet, inkább vásároljunk toldót. A mosogató tálcába való csaptelep rögzítését nagyon alaposan végezzük el, hogy ne mozogjon a későbbiekbe, mert ez a flexicső töréséhez vezethet. Tulajdon képen a csaptelep fix rögzítése a legnagyobb kihívás az egész szerelésben, mert fej felett kell dolgozni és egyes csaptelep típusoknál csak speciális csőkulcs használata mellett érhető el a stabil rögzítés.

És egy remek videó a mosdó csaptelep cserérő a Green Cottage csapatától.

És egy elrettentő példa

Még jó hogy ne durrant el a flexicső és nem árasztotta el a lakást. A fotón tipikusan az látható, hogy amatőr módon csak egy fogóval lett tekerve a hollander és nem lett neki ellentartva a csatlakozó elemen. Ilyenkor csak tekeredik és tekeredik a flexicső, egészen addig, míg a belső gumicső el nem durran.

Megsérült flexibilis bekötőcső

Tisztelt Látogató, az alábbi szolgáltatásainkat veheti igénybe Budapesten és Pest megyében :
Minden típusú csaptelep, sarokszelep és elzáró cseréje. Falba épített WC. tartályok szakszerű javítása. WC. csészeék cseréje,  konyhai és fürdőszoba szifonok javítása és cseréje. Minden típusú mosógép és mosogatógép bekötése. Nyomó és lefolyórendszerek cseréje és kiépítése. Teljes körű anyagbeszerzés.

Vízvezeték szerelés Budapesten

I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb,  III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület,  VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota,  XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapest.

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink:

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere Budapest
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása Budapest
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere Budapest
Mosogató csaptelep csere
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés Budapest
Piszoárok beépítése Budapest
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje Budapest
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

Gazdag a kínálat csaptelepekből a nagyáruházakban

Zuhany csaptelep kínálat az áruházban

4.7/5 - (12 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma