A vízvezeték szerelő telefonszáma

Monoblokkos WC. tartály javítása

Monoblokkos WC. tartály javítása (esetleg házilag)
A monoblokkos WC. tartályok egyre inkább elterjedtebbek, köszönhetően esztétikus megjelenésüknek. Egy elegáns, modern fürdőszobába leginkább ezek a típusok ajánlhatók, bár magas áruk sokakat eltántorít. Más szempontból megközelítve, sokan azért is ódzkodnak a monoblokkos WC. tartályoktól, mert meghibásodás esetén nem biztos, hogy a javításuk egyszerűen megoldható. Ennek a fő oka pedig az, hogy az adott típussal kompatibilis alkatrészekhez vagy nagyon nehéz hozzájutni, vagy annyiba kerülnek, amennyiért egy olcsóbb WC. tartályt is meg lehet venni.

Tipikus hibák amik felléphetnek a monoblokkos WC. tartálynál:
– nyomógomb vagy vezérlő kar törés sérülés
– folyás, szivárgás a sarokszelepnél
– csepegés vagy szivárgás a WC. csésze és a WC. tartály közötti tömítésnél
– töltőszelep hiba ( nem zár el a víz, pedig tele van a tartály)
– leeresztőszelep meghibásodás (folyamatosan folyik a víz a csészébe, mert rosszul zár a leeresztő)

Vízvezeték szerelő Budapest

A házilagos javítás igényel egy közepes műszaki érzéket valamint a szükséges szerszámokat (villáskulcs, vízpumpa fogó, csavarhúzó). A monoblokkos WC. tartály javításával lehet kísérletezni, de nagy odafigyelést igényel, ha mégis tennénk egy próbát, elsősorban a porcelán WC. tartály épségének megőrzésére ügyeljünk! Első lépésként a vizet zárjuk el a sarokcsapnál, majd próbáljuk meg leemelni a tartály tetejét. Ez típustól függően mehet könnyebben és nehezebben. Ha nem adja meg magát, az óramutató járásával ellentétesen tekerjünk az öblítőszelep gombján, hogy le tudjuk szerelni a porcelán tetőt. Amennyiben így sem járunk sikerrel, ne haladjunk tovább a javítással, mert gyakran még a szakember is csak durva módszerekkel tudja megoldani ezt a feladatot.

Ha sikerült megszabadulni a tartály fedelétől, a leeresztő és a töltő szelepet távolítsuk el a megfelelő eszközökkel, illetve a betöltő szelepről szedjük le a flexibilis betöltő csövet villáskulcsok segítségével. Majd szedjük ki a tartályban található valamennyi alkatrészt. A tartály alján lévő két csavar kilazításával emeljük le a WC. tartályt. Minden illeszkedő felület megtisztítás után felrakhatjuk a tömítést a csésze és a tartály közé, majd behelyezhetjük az új leeresztő szelepet, és az új töltő szelepet is. Figyeljünk az alkatrészek behelyezésére, hogy a tartályra a fedelet is rá tudjuk helyezni.

És egy angol nyelvű videó a monoblokkos WC. tartáyl javításáról:

A precíz illeszkedésekre, tömítésekre, menetek csatlakoztatására és a helyes vízmennyiség beállítására érdemes időt és türelmet áldozni.

Ha a tartály belsővel elkészültünk jöhet a porcelánelemek összeszerelése. Acsavarok segítségével helyezzük vissza a monoblokkos WC.-tartályt és finoman rögzítsük, nem szabad túlhúzni a csavarokat, mert megrepedhet a porcelán tartály. Kössük vissza a flexibilis csövet és engedjük meg a sarokcsapot. Hogy a tartályban a vízszint megfelelő legyen, a betöltő szelepen lévő úszóval tudjuk szabályozni. Csak gyári minőségű ( Geberit, Grohe, stb.) alkatrészeket építsünk be. Jó munkát.

Deformálódott leeresztő szelep. Ezt az egységet kellett cserélni vízvezeték szerelő kollégánknak, hogy a monoblokkos WC. tartály  újra működő képes legyen.

Vízvezeték szerelő vállalkozásunk vállalja:
Monoblokkos WC. tartály cseréjét és javítását.
Monoblokkos WC. tartály felszerelését, karbantartását.

Monoblokkos WC. tartály márkák amiket beépítünk és javítunk:
Alföldi
Laufen
Cersanit
Roka
Gála
Duravit
Kolo
Keramag
Jika

Monoblokkos WC. tartály szerelése
Monoblokkos WC. tartály szerelése

Vízvezeték szerelő szolgáltatási területeink Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb,  III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület,  VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota,  XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapest

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink:

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere Budapest
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere Budapest
Mosogató csaptelep csere Budapest
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés Budapest
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás Budapest
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje Budapest
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

Monoblokkos WC. tartály
Monoblokkos WC. tartály
4.1/5 - (34 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma