A vízvezeték szerelő telefonszáma

Monoblokkos WC. tartály javítása

A monoblokkos WC. tartályok egyre inkább elterjedtebbek, köszönhetően esztétikus megjelenésüknek. Egy elegáns, modern fürdőszobába leginkább ezek a típusok ajánlhatók, bár magas áruk sokakat eltántorít. Más szempontból megközelítve, sokan azért is ódzkodnak a monoblokkos WC. tartályoktól, mert meghibásodás esetén nem biztos, hogy a javításuk egyszerűen megoldható. Ennek a fő oka pedig az, hogy az adott típussal kompatibilis alkatrészekhez vagy nagyon nehéz hozzájutni, vagy annyiba kerülnek, amennyiért egy olcsóbb WC. tartályt is meg lehet venni.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

A  monoblokkos WC. tartály hibái

1. Nyomógomb vagy vezérlő kar törése, sérülés
2. Folyás, szivárgás a sarokszelepnél
3. Szivárgás a WC. csésze és a WC. tartály közötti tömítésnél
4. Töltőszelep hiba, nem zár el a víz
5. Leeresztőszelep meghibásodás
6. Vízszint beállítási probléma
7. Elvízkövesedett alkatrészek

Monoblokkos WC.

Vízvezeték szerelő Budapest

A hiba megállapítás

Az első és leglátványosabb, ha a két porcelánelem között (tartály és a WC.csésze) vízszivárgást tapasztalunk, itt egyértelmű, hogy a felfekvő felületek között tömítést kell cserélni. Az öblítőszelep meghibásodásáról pedig úgy lehet meggyőződni, hogy el kell zárni a víz betáplálást és ha még is folyik a WC. csészébe a víz, akkor biztosan a leeresztő szelep tömítése hibásodott meg. Amennyiben elzárt víznél nem folyik a víz a csészébe, de kinyitott sarokszelepnél igen, akkor  viszont a töltő szelep meghibásodására kell gondolni.

Monoblokkos WC. csésze

Monoblokkos WC. csésze javítása házilag

A monoblokkos WC. csésze házilagos javításához szükséges egy kis műszaki érzék, valamint a szükséges szerszámokat (villáskulcs, vízpumpa fogó, csavarhúzó). A monoblokkos WC. tartály javításával lehet kísérletezni, de nagy odafigyelést igényel, ha mégis tennénk egy próbát, elsősorban a porcelán WC. tartály épségének megőrzésére ügyeljünk! Első lépésként a vizet zárjuk el a sarokcsapnál, majd próbáljuk meg leemelni a tartály tetejét. Ez típustól függően mehet könnyebben és nehezebben. Ha nem adja meg magát, az óramutató járásával ellentétesen tekerjünk az öblítőszelep gombján, hogy le tudjuk szerelni a porcelán tetőt. Amennyiben így sem járunk sikerrel, ne haladjunk tovább a javítással, mert gyakran még a szakember is csak durva módszerekkel tudja megoldani ezt a feladatot.

A WC. tartály belső alkatrészei

Tételezzük fel, hogy a leggyakoribb hiba lépett fel és folyik a víz a WC. csészébe. Ilyenkor, itt is a a töltőszelep vagy a leeresztő szelep hibájára lehet gyanakodni. A tartályfedél már előbbiekben említett levétele után, jön a víz elzárása, majd egy vízpumpa fogó vagy villáskulcs segítségével már el tudjuk távolítani a töltő szelepet rögzítő anyáját. Igazából a problémát (nem zár el a szelep) egy gumitömítés elhasználódása szokta okozni. Lehet vásárolni felújító készletet is (de akkor darabokra kell szedni a töltőszelepet) a leggyakoribb típusú töltőszelepekhez. Azonban érdemes komplett újat vásárolni, mert nem drága.

Komplett csomag - töltőszelep és öblítőszelep

És ha már ki lett szerelve a töltő szelep, akkor érdemes a leeresztő szelepet (vagy a leeresztő szelep tömítését) is cserélni. Ennek kivétele trükkös lehet és igényel egy kis kézügyességet. Az leeresztő szelepet vagy körmök fogják, vagy bajonettzáras megoldással van rögzítve. A meghibásodás oka a nagy kerek gyűrű formájú tömítés elöregedése okozza, ami nem zár már tökéletesen, így szivárog mellette a víz a WC. csészébe. Maga a leeresztő szelep műanyag alkatrészei nem szoktak tönkre menni, ezért a tömítés csere megoldja a szivárgást.

A porcelán elemek összerakása

Ez egy kényes feladat. Csak akkor van rá szükség, ha a tartály és a csésze közötti tömítés mellett szivárog a víz.  Ha megtisztítottuk a felületeket és felhelyeztük a speciális tömítést (ez többnyire polifoam anyagból készült, rendkívül rugalamas) a csavarok segítségével helyezzük vissza a monoblokkos WC.-tartályt a csésze felfekvő felületére, majd stabilan rögzítsük, nem szabad túlhúzni a csavarokat, mert megrepedhet a porcelán tartály. Ezután behelyezhetjük az új leeresztő szelepet, és az új töltő szelepet is. Figyeljünk az alkatrészek behelyezésére, hogy a tartályra a fedelet is rá tudjuk helyezni. Kössük vissza a flexibilis csövet és engedjük meg a sarokcsapot. Hogy a tartályban a vízszint megfelelő legyen, a betöltő szelepen lévő úszóval tudjuk szabályozni. Csak gyári minőségű ( Geberit, Grohe, stb.) alkatrészeket építsünk be. Jó munkát.

És egy remek videó a WC. tartály javításáról a Green Cottage csapatától

A precíz illeszkedésekre, tömítésekre, menetek csatlakoztatására és a helyes vízmennyiség beállítására érdemes időt és türelmet áldozni.

Deformálódott leeresztő szelep. Ezt az egységet kellett cserélni vízvezeték szerelő kollégánknak, hogy a monoblokkos WC. tartály  újra működő képes legyen.

Monoblokkos WC. tartály márkák

Alföldi, Laufen, Cersanit, Roka, Gála, Duravit, Kolo, Keramag, Jika

Monoblokkos WC. tartály szerelése

Vízvezeték szerelő szolgáltatási területeink Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb,  III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület,  VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota,  XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapest

Szép monoblokkos WC. csésze

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink:

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere Budapest
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere Budapest
Mosogató csaptelep csere Budapest
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés Budapest
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás Budapest
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje Budapest
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

Monoblokkos WC. tartály

4.1/5 - (36 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma