A vízvezeték szerelő telefonszáma

Monoblokkos WC. tartály javítása

Monoblokkos WC. tartály javítása (esetleg házilag)
A monoblokkos WC. tartályok egyre inkább elterjedtebbek, köszönhetően esztétikus megjelenésüknek. Egy elegáns, modern fürdőszobába leginkább ezek a típusok ajánlhatók, bár magas áruk sokakat eltántorít. Más szempontból megközelítve, sokan azért is ódzkodnak a monoblokkos WC. tartályoktól, mert meghibásodás esetén nem biztos, hogy a javításuk egyszerűen megoldható. Ennek a fő oka pedig az, hogy az adott típussal kompatibilis alkatrészekhez vagy nagyon nehéz hozzájutni, vagy annyiba kerülnek, amennyiért egy olcsóbb WC. tartályt is meg lehet venni.

Tipikus hibák amik felléphetnek a monoblokkos WC. tartálynál:
– nyomógomb vagy vezérlő kar törés sérülés
– folyás, szivárgás a sarokszelepnél
– csepegés vagy szivárgás a WC. csésze és a WC. tartály közötti tömítésnél
– töltőszelep hiba ( nem zár el a víz, pedig tele van a tartály)
– leeresztőszelep meghibásodás (folyamatosan folyik a víz a csészébe, mert rosszul zár a leeresztő)

Vízvezeték szerelő Budapest

A házilagos javítás igényel egy közepes műszaki érzéket valamint a szükséges szerszámokat (villáskulcs, vízpumpa fogó, csavarhúzó). A monoblokkos WC. tartály javításával lehet kísérletezni, de nagy odafigyelést igényel, ha mégis tennénk egy próbát, elsősorban a porcelán WC. tartály épségének megőrzésére ügyeljünk! Első lépésként a vizet zárjuk el a sarokcsapnál, majd próbáljuk meg leemelni a tartály tetejét. Ez típustól függően mehet könnyebben és nehezebben. Ha nem adja meg magát, az óramutató járásával ellentétesen tekerjünk az öblítőszelep gombján, hogy le tudjuk szerelni a porcelán tetőt. Amennyiben így sem járunk sikerrel, ne haladjunk tovább a javítással, mert gyakran még a szakember is csak durva módszerekkel tudja megoldani ezt a feladatot.

Ha sikerült megszabadulni a tartály fedelétől, a leeresztő és a töltő szelepet távolítsuk el a megfelelő eszközökkel, illetve a betöltő szelepről szedjük le a flexibilis betöltő csövet villáskulcsok segítségével. Majd szedjük ki a tartályban található valamennyi alkatrészt. A tartály alján lévő két csavar kilazításával emeljük le a WC. tartályt. Minden illeszkedő felület megtisztítás után felrakhatjuk a tömítést a csésze és a tartály közé, majd behelyezhetjük az új leeresztő szelepet, és az új töltő szelepet is. Figyeljünk az alkatrészek behelyezésére, hogy a tartályra a fedelet is rá tudjuk helyezni.

És egy angol nyelvű videó a monoblokkos WC. tartáyl javításáról:

A precíz illeszkedésekre, tömítésekre, menetek csatlakoztatására és a helyes vízmennyiség beállítására érdemes időt és türelmet áldozni.

Ha a tartály belsővel elkészültünk jöhet a porcelánelemek összeszerelése. Acsavarok segítségével helyezzük vissza a monoblokkos WC.-tartályt és finoman rögzítsük, nem szabad túlhúzni a csavarokat, mert megrepedhet a porcelán tartály. Kössük vissza a flexibilis csövet és engedjük meg a sarokcsapot. Hogy a tartályban a vízszint megfelelő legyen, a betöltő szelepen lévő úszóval tudjuk szabályozni. Csak gyári minőségű ( Geberit, Grohe, stb.) alkatrészeket építsünk be. Jó munkát.

Deformálódott leeresztő szelep. Ezt az egységet kellett cserélni vízvezeték szerelő kollégánknak, hogy a monoblokkos WC. tartály  újra működő képes legyen.

Vízvezeték szerelő vállalkozásunk vállalja:
Monoblokkos WC. tartály cseréjét és javítását.
Monoblokkos WC. tartály felszerelését, karbantartását.

Monoblokkos WC. tartály márkák amiket beépítünk és javítunk:
Alföldi
Laufen
Cersanit
Roka
Gála
Duravit
Kolo
Keramag
Jika

Vízvezeték szerelő szolgáltatási területeink Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb,  III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület,  VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota,  XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapest

A vízvezeték szerelő telefonszáma