A vízvezeték szerelő telefonszáma

Mosogatógép bekötése – csapra és szifonra házilag

A mosogatógép a modern háztartások elengedhetetlen része, mivel nem csak megkönnyíti az életünket, de a korszerű és energiatakarékos mosogatógépek rendkívül kevés víz felhasználásával képesek tisztává varázsolni a tányérjainkat és evőeszközeinket. A mosogatógép kombinált szelepre és mosogatószifonra való bekötése általában szakembert igényel. Van olyan gép forgalmazó, aki csak a szakember által beüzemelt mosogatógépre vállalnak garanciát. Amennyiben erre nincs szükség és a csatlakozási pontok is adottak, akkor házilag is megtörténhet a mosogatógép bekötése. Létezik beépített és szabadon álló mosogató gép is.

 

Amennyiben a helyszínen korábban már volt mosogatógép, és az új gép paraméterei is hasonlók, akkor nem egy bonyolult a mosogatógép vízvezetékre és mosogató szifonra való csatlakoztatása. Most vegyük át lépésenként az új gép beüzemelésének menetét. A pár soros leírás azt feltételezi, hogy van konnektor a közelben, a víz betáplálási lehetőség is adott és a mosogató szifon is rendelkezik egy szabad ponttal ahova csatlakoztatható a mosogatógép szennyvízcsöve.

Vízvezeték szerelő fürdőszobában dolgozik

Új mosogatógép bekötésének menete

1. A mosogatógép csomagolásának ellenőrzése

Főleg a front panelt és a kezelőszerveket ellenőrizzük, hogy nincs-e sérülés rajta. Ha a kiszállítás során látványos sérülést szenvedett el a berendezés, akkor ne vegyük át! Ha a csomagolás sértetlen, jöhet a kibontás. Ezután nézzük meg meg, hogy a mosogatógéphez járó tartozékok is megvannak-e?

Új mosogatógép belseje

2. Használati utasítás tanulmányozása

Fontos, hogy áttanulmányozzuk a használati utasítást, mielőtt telepítenénk a mosogatógépet. a magyar nyelvű leírás minden specifikációt tartalmazni fog, a szükséges elektromos teljesítményt, a vízvezeték bekötés méretét és a kifolyó víz csatlakoztatási lehetőségeit is. A beépített típusoknál mellékelni szokták az előlap rögzítésének vázlatát is, mely tartalmazza a rögzítési pontok lehetőségét, pontos méretekkel.

Használati utasítás

3. A mosogatógép és belső alkatrészek ellenőrzése

Ezek az alkatrészek többnyire a gép belsejében vagy a hátlapra rögzítve találhatók, úgy mint: alsó és felső görgős kosár, alsó és felső szórólapát, evőeszköz kosár, vízbekötő cső az AquaStop rendszerrel, beépített szennyvízkivezető cső,  rögzítő bilincsek a kifolyó csőhöz és a beépített szűrőrendszer.

Mosogatógép belseje

4. A szintezés és beállítás

A mosogatógépek többségén is megtalálhatóak a vízszint beállító lábak (csavarok). Itt inkább az ideális magasság beállítása a fő cél és nem az ugrálás vagy elmozdulás kiküszöbölése, mivel a forgó lapátok egyáltalán nem keltenek olyan rezonanciát, mint a mosógép dobjának forgása. A láb emelőcsavarok az előlap alatt találhatóak és a mosogatógép munkalaphoz emelésében segítenek. a konyhabútorba beépíthető típusoknál a mosogatógépet rögzíteni kell a konyhabútorhoz is. A használati utasítás kitér ezekre a csavarozási pontokra is. ez nagyon fontos, mivel a gép ajtajának ki-be csukásakor rögzítés nélkül el fog mozdulni a gép.

Lábak beállítása

5. A víz betápláló cső rákötése a mosogatógépre és a fali csapra

A víz betápláló tömlő hasonló mint a mosógépeknél, az egyik felét a mosogatógép hátuljára kell menettel csatlakoztatni, a másik felét (AquaStop) pedig a falba épített sarokszelepe vagy kombinált szelepre. A műanyag hollandikat általában elég kézzel erősen rátekerni a menetekre, csak apróbb szivárgások esetén használjunk szerszámot, vízpumpa fogót, de csak nagyon óvatosan húzzuk meg, nehogy túlhúzzuk és megszakadjon a menet. A  tömítéseket ne felejtsük el berakni a hollandik alá.

Kombinált szelep mosogatógép bekötéséhez

6. A mosogatógép szennyvízcső rákötése a szifonra

A kifolyó tömlő egyik fele integrálva van a mosogató gépre, itt nincs mit szerelni. Csak a flexibilis tömlő másik felével lesz munkák. Két megoldás létezik itt is. Vagy van egy külön lefolyó előkészítve a mosogatógép szennyvíz elvezetésére vagy a meglévő mosogatószifonra tudjuk rákötni a kifolyó csövet. Falba épített szifont csak ritkán építenek ki, mert nem fog látszani semmi a konyhaszekrényben, nem úgy mint a fürdőszobában. A külső szifon előnye, hogy könnyen tisztítható és egyszerű a rákötés.

Szifonra kötés

De, most a leggyakoribb helyzetet vizsgáljuk meg, amikor a mosogató szifonra szeretnénk ráköni a mosogatógép lefolyóját. A szifonon van egy bordákkal rendelkező rövid kis lefolyócsonk előkészítve. Ez többnyire le van dugózva vagy teljesen zárt a vége. Ez a kis elem egy hollandival van rögzítve, ezt kell lecsavarni, majd szabaddá tenni a csonk végét egy fűrészlappal vagy a dugó kivételével. Olyan eset is lehet, hogy egy vakdugó vagy záró tömítés van a hollandi alatt, akkor ezt távolítsuk el. A kifolyó cső csatlakoztatásához mellékelnek szorító bilincseket is. Először ezeket húzzuk fel a gégecsőre, majd a tömlőt teljesen húzzuk fel a kifolyó csonkra. Ezután fogó segítségével nyomjuk össze a rögzítő bilincseket, majd húzzuk fel a kifolyócső nyakára. Fontos a kifolyó csatlakoztatási magasság a talaj síkjától nem lehet magasabban min 1 méter, ideális esetben ez 25 cm és 60 cm között van.

7. Teszt üzem és próba mosogatás

Csak a korábban említett műveletek után dugjuk be a konnektorba a mosogató gépet. Többnyire azt vehetjük észre, hogy a gép belseje és a tömlők is nedvesek, mivel a gyárba már kipróbálták a berendezést, hogy minden rendben üzeme-e? Amennyiben kellemetlen illata van a gép belsejének érdemes egy magas hőfokon – 90 fok – történő mosogatást végezni. Minden vegyszert tegyünk bele a berendezés tároló rekeszeibe: sót, öblítő szert és mosogató szert. Kizárólag mosogatógépbe való szereket használjunk. A program lefutása közben és végeztével is vegyük szemre a víz ész ürítő cső csatlakozásokat, hogy nincs-e szivárgás? Amennyiben minden rendben jöhetnek a szennyes tányérok és evőeszközök.

Mosogatógép vegyszerek

Mosogatógép bekötés szakember által

Tisztelt Látogató, az új mosogatógép szakszerű bekötését bízza szakembereinkre, akik rövid határidővel, tiszta munkavégzéssel vállalnak minden típusú mosogatógép bekötését, garanciával. Hol dolgozunk: Budapest összes kerületében és Pest megye területén. Igény esetén új sarokszelep, kombinált szelep és mosogatógép kiállás kiépítését is vállaljuk. A mosogatógép bekötése három fázisból áll: vízvezeték hálózatra való rákötés (elzáró idommal), lefolyóhálózatra való rákötés (bűzelzáró szifonnal), elektromos hálózatra való rákötés.

Mosogatógép belső

Amennyiben szükséges, kombinált szelepet és sarokszelepet is cserélünk vagy beépítünk. Igény esetén az elhasználódott, csepegő mosogató szifonját is kicseréljük, vagy a szükséges új alkatrészeket beszereljük. Minden alkatrész beszerzését is vállaljuk. Külön vízvezeték és lefolyócső hálózat kiépítését is szakszerűen, rövid határidővel megoldjuk.

Mosogatógép bekötés és beüzemelés
Mosogatógép bekötés

Szeretné a mosogatógépét még ma beüzemelni?

Hívjon. A mosogató gépét még ma bekötjük. Tanácsadás a mosogatógép üzemeltetéséhez és szakszerű tisztításához. Elzáró idomok és és szifonok utólagos beépítése, szakszerűen rövid határidővel. Több ezre elégedett ügyfél és megelégedett megrendelő otthonába telepítettünk már mosogatógépet és mosogató gépet. Igény esetén lefolyótisztítást, karbantartást, duguláselhárítást és a vízvezeték rendszert érintő átalakításokat is vállalunk.

Mosogatógépek szakszerű bekötése és lefolyótisztítás – Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés Budapesten – olcsó árak,  gyors megérkezés, garancia vállalás az elvégzett munkára.

Mosogatógép bekötési és beüzemelési területeink Budapesten:
I. kerület Vár, II. kerület, III. kerület Óbuda és Békásmegyer, IV. kerület Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület Lipótváros,  VI. kerület Terézváros, VII. kerület Erzsébetváros, VIII. kerület Józsefváros, IX. kerület Ferencváros, X. kerület Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület Zugló, XV. kerület Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület Mátyásföld, XVII. kerület Rákosmente, XVIII. kerület, XIX. kerület Kispest,  XX. kerület Pesterzsébet,  XXI. kerület Csepel

És egy hasznos YouTube videó a mosogatógép beüzemeléséről

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere
Mosogató csaptelep csere
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

4.4/5 - (70 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma