A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték elfagyása és a fagyhatár

A fagykár nem válogat, teljesen mindegy, hogy a földbe vagy falba réz, ólom, acél vagy műanyag vízvezeték cső lett beépítve. A hosszú hideg tél beállta előtt már gondoskodnunk kellett a fagy veszélyes helyeken lévő vízvezetékek leürítéséről vagy a helyiség fűtéséről.

Vízvezeték elfagyása és a fagyhatár
Vízvezeték elfagyása és a fagyhatár

A népi babona szerint – “ha jól betakarjuk a akkor nem fagy el” – nem igaz – csak idő kérdése és el fog fagyni. kerti csapoknál kötelező a fagytalanító (“leeresztő”) csap beépítése vagy a csapnál vagy az aknában. Pincékben, mellék helyiségekben, lakatlan ingatlanokban pedig gondoskodni a temperáló hőmérsékletről (5 fok). A föld alatt húzódó ivóvíz és csatorna vezetékek minimális fektetési mélysége 0.9 méter. Ha ennél mélyebben van az csak jó, mivel a talajterhelést és a fagy is kevésbé tehet kárt a vezetékben. Sajnos a szokatlan hidegek telek, amik lecsaptak Magyarországra,  rávilágítottak, hogy javasolt még mélyebbre fektetni a vízvezeték és lefolyó csöveket, de sajnos az utcai beállások magassága ezt sok helyen nem engedi meg.  Azonban vannak dolgok, amit mi is megtehetünk: zárjuk el a fagycsapokat, szigeteljük le az akna fedelet, temperáljuk a fűtetlen helyiségeket is.

muanyag-vizvezetek-nyomocso-fagyhatar-ala-beepitve.

Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés – Budapest teljes területén és Pest megyében – olcsó árak, gyors megérkezés, garancia vállalás az elvégzett munkára.

Vízvezeték szerelés és fagytalanító csapok cseréje  Budapesten:
I. kerület – Vár,  II. kerület,  III. kerület – Óbuda,  IV. kerület – Újpest,  V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel,  XXII. kerület – Budafok,  XXIII. kerület – Soroksár

Tippek és tanácsok, hogyan szüntessük meg a dugulást házilag

Kiemelt szolgáltatási területein –  Pest megyében:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród,   Ócsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz,  Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Törökbálint,  Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház,  Zsámbék.

Vízvezeték elfagyása és a fagyhatár
4.4 (88%) 10 votes

A vízvezeték szerelő telefonszáma