A vízvezeték szerelő telefonszáma

WC. gumiharang csere

WC. gumiharang csere
A laikusok számára a WC. gumiharang nem a legismertebb vízvezeték alkatrész, de ha tönkremegy vagy elöregszik, azonnal a középpontba kerülhet. A WC. gumiharang az öblítő tartály műanyag csövét köti össze WC. csészével, tehát a porcelán és a műanyag összekötését hivatott megoldani. Ha azt észleljük, hogy a WC. csésze és a műanyag cső között szivárog vagy csöpög a víz, nagy valószínűséggel a gumiharang érett meg a cserére. Ezt pedig a következőképpen végezhetjük el.

Először szedjük le a régi WC. gumiharangot, majd az újat húzzuk fel a 32-es PVC csőre úgy, hogy a szélesebb vége nézzen a fal felé. A cső vége előtt 2-3 cm-rel tegyük fel a gyors kötözőt vagy rögzítő bilincset, és a gumiharangot a szélesebb felénél megint húzzuk meg. Így a bilincs belülre fog kerülni. Ezután jöhet a második rögzítő bilincs a WC. csésze porcelán beömlőjére. Ha biztosra szeretnénk menni, a WC gumiharangot szorosan át is kötözhetjük, hogy minél jobban rögzítsük a csőre. Ezzel dupla gátat képezünk a víz szivárgása előtt.

WC. csésze gumiharang
WC. csésze gumiharang

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a művelet nem megy mindig ilyen egyszerűen és még a vízvezeték szerelő szakembereknek is kihívást jelenthet. Ez főleg akkor van amikor a vízbekötő csőnek túlságosan hosszú része lóg be a csészébe. Ez akkor lehetséges, ha a cső már ki volt építve és a WC. csészét utólag húzták rá. Ilyenkor a régi, sérült gumiharang levétele is csak roncsolással megoldható. A levételt (leszaggatást) követően érdemes a befolyó csőből levágni egy kisebb darabot(2-3 centit), hogy az új gumiharangot könnyen fel lehessen helyezni.

WC. gumiharang csak a régi típusú WC. csészéknél található meg. Az újabb gyártmányokon már más típusú gumi tömítő alkatrészt használnak, ezért mielőtt elindulunk beszerezni az új gumiharangot, győződjünk meg róla, hogy a WC.-n valóban ez a típus található, vagy már újfajta gumi alkatrésszel van ellátva.

Vízszerelő Budapesten és Pest megyében:
Fagytalanító csapok beszerelése, falba épített WC. tartályok szerelés és javítás. WC. csésze csere, és beépítés. Régi eternit csövek és vízvezeték rendszerek cseréje. Sarok szelepek, sarok csapok és flexibilis csövek cseréje. Darálós WC. telepítése, beszerelése, garanciával. Mosogató és mosdó csaptelepek felújítása, javítása és cseréje nagy szakértelemmel. Mindenféle konyhai és fürdőszobai szifon cseréje. A  vízvezeték szerelő szolgáltatásokat korrekt árakon vállaljuk.

Szolgáltatások Budapesten és Pest megyében:

  • mosogató csaptelep bekötése
  • régi vízvezeték cseréje
  • WC. tartály javítás
  • mosdó csaptelep beszerelése
  • falba építhető WC. tartály szerelése
  • radiátor szelep és elzáró cseréje
  • csatorna javítás
  • csőtörés megszüntetés
  • mosógép és mosogatógép bekötés
4/5 - (25 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma