A vízvezeték szerelő telefonszáma

A fürdőkádak, hang és hőszigeteléséről

kád-ágyA fürdőkádak, hang és hőszigeteléséről
A fürdőkádak számára különböző kádágyak léteznek, melyekbe beültetve a kádat, előnyösebb hőtárolást, zajmentességet és strapabírást biztosítanak. Többlakásos emeletes házaknál jellemző, hogy a szomszédok tudják, ki mikor fürdik. A víz csobogása, a kádban végzett mozdulatok áthallatszanak és ez mindkét fél számára kellemetlen lehet. A kádágyak segítségével ez a probléma megszüntethető. Szintén nagy előny, hogy a nem szigetelt kádak vize hamarabb hűl, hiszen alulról is hűtésnek van kitéve. A kádágyak hőszigetelő funkciót is ellátnak. Két divatos és korszerű fajtája a polisztirén kádágy és a PU PLUS technológia.

Polisztirén kádágy: A polisztirén egy kimondottan könnyű, de sűrű anyag, mely panel rendszerben és komplett rendszerben is kapható. A kád telepítése könnyebb, teljes alátámasztást, hő és hangszigetelés biztosít, emellett az alátámasztásnak köszönhetően nagyobb súlyhatárig repedés mentesen használható. A panel rendszerű több kisebb részből összeépíthető ágy, a komplett rendszer pedig egy előre gyártott, adott kád formájához igazodó lábazat, amibe azonnal, könnyen telepíthető az ívelt formájú kád. A kádvásárlásnál érdemes informálódni, hogy van-e az adott káddal kompatibilis komplett rendszer vagy megfelelő panelek, mert nem biztos, hogy mindegy gyártó, mindenféle kádjához kapható az említett ágy.

Vízvezeték szerelő Budapest

A PU PLUS technológiával gyártott kádak: A PU PLUS technológia egy hatékony újítás a kádgyártás területén, mely a polisztirén kádágyhoz hasonló és azokon felüli előnyökkel szolgál. Hang és hőszigetelő, ráadásul magas súlyú személyek is biztonságosan használhatják, hiszen 1 cm tűréshatárú kilengést biztosít, ami az EN 198 európai szabványérték felett van. A külön kapható kádágyakkal szemben az ilyen technológiával gyártott kádaknál nincs szükség plusz, külső szigetelőeszközökre, önmagukban hordozzák azt. A újféle gyártás lényege abban rejlik, hogy a kádak váztartó üveggyanta anyagát poliuretán habbal helyettesítik, ami szárítva kiváló szilárdságot, ugyanakkor rugalmasságot biztosít a már említett szigetelő tulajdonságokon kívül.

Fontos előnye a környezetbarát gyártás és az újrahasznosíthatóság, mely a mai, hatalmas mennyiségű felesleges, környezetre ártalmas szemét termelését végző világ számára komoly előrelépést jelent a környezetünk megóvásában. Ezt a technikát a német Bayer cég és a Ravak közösen fejlesztette ki, egyelőre a Ravak kádjainál lehet találkozni vele. A gyártás robotikus, így minimalizálva az emberi kézben rejlő hibalehetőségeket a gyártási folyamat során. Magyarországon még nem elterjedt, ám Németországban az otthonokban a kádak fele már ilyen technológiával készült.

Összefoglalva: A rendszer alkalmazása mellett nem kell tartólábat beszerelni és nem kell hangszigetelésről gondoskodni, mivel a kádat közvetlenül ebbe a polisztirén kádágyba ültetjük bele.

Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés és gyors szolgálati  hiba elhárítások Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező árak, gyors megérkezés,  garancia vállalás minden elvégzett munkára. Mosogató és mosdó kagyló beépítés, csaptelepek cseréje, szifonok cseréje, WC. csésze és WC. tartály beszerelése.

4.2/5 - (9 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma