A vízvezeték szerelő telefonszáma

Konyhai duguláselhárítás házilag

Konyhai duguláselhárítás házilag, avagy hogyan szüntessük meg a mosogató dugulást otthon. A három otthoni módszer ismertetek, amik nagyon egyszerűek, környezetbarátok. Kis szerencsével nem kell duguláselhárító szakembert hívnunk. Azonban egy jó tanács, ne várjuk meg hogy kialakuljon a dugulás, inkább tegyünk ellene. Amivel elodázhatjuk a dugulások kialakulását: bőséges forróvízzel mosogassunk, kevés mosogatószer használjunk fel a mosogatáshoz, zsíros szennyeződéseket ne öntsünk a lefolyóba.

Konyhai duguláselhárítás házilag
Konyhai duguláselhárítás házilag

Szedjük szét a szifont és tisztítsuk ki
Ez az alap, neki se kezdjünk semmi másnak amíg a mosogató szifon nem tiszta. Sajnos gumikesztyű kell hozzá, meg jó gyomor, mert érdekes dolgokkal találkozhatunk a szifonban. Csavarjuk szét a szifon csöveit, majd a benne lévő vizet öntsük egy tálba, ezután alaposan tisztítsuk ki szifont. Nagyon fontos, a tömítésekre vigyázzunk és ugyan oda kerüljenek vissza ahol voltak!

A varázslatos szódabikarbóna és ecet keveréke
Most jöhet szódabikarbónás-ecetes keverék. Fillérekbe kerül, a szagokat is semlegesíti, és a kisebb dugulásokkal kitűnően elbánik. A mosogató dugulásának megszüntetése érdekében öntsünk a lefolyóba egy pohár szódabikarbónát, és utána egy bögre ecetet. Várjuk meg hogy a két anyag reakcióba lépjen és elkezdődjön a hő és gáztermeléssel járó reakció. Várjunk bő negyed órát, majd egy nagy fazék nagyon forró vízzel öblítsük le az egészet. Ha szerencsénk volt megszűnt a dugulás.

Vessük be a takarítógép
Szükségünk lesz egy nagyobb teljesítményű nedves takarítógépre, ezzel fogjuk a takarítógép tartályába kiszippantani a dugulást. Nem kell megijedni, mert nem ördöngösség a dolog. A feladat a következő: szereljük le a szifont, majd a takarítógép gégecsövét csatlakoztassuk a falból kiálló lefolyó csonkra. Nagyon fontos, hogy a gép ne szívjon fars levegőt, tehát tömítsük le körbe a lefolyó és a gégecső találkozását, amilyen passzentosan csak lehetséges. A “kiszivatós” módszer csak akkor fog működni, ha a mosogatónk önálló vezeték és nincs más rendszer rákötve a rendszerre (mosógép, kád, zuhany, mosogatógép, mert akkor ezeket le kell dugózni).

És végezetül a jó öreg pumpa
A mosogatót töltsük fel forró vízzel, majd kezdjük meg a pumpálást. Nyilván való, hogy a túlfolyót és a mosogató másik medencéjét le kell dugaszolnunk a pumpálás előtt. A pumpát ütemesen mozgassuk le és fel, kis szerencsével el tudjuk lökni a dugulást és hamar megindulhat a víz lefolyása.

Nem véletlenül hagytam a végére a pumpálásos módszert, mivel amilyen egyszerű olyan ártalmas is lehet a módszer. A gyakori pumpálás következtében annyira “összekomprimálódhat” a dugulás, hogy a duguláselhárító szakember is csak költséges és hosszas kínlódás árán tudja megoldani a dugulást. Amennyiben nem jöttek össze a házilagos módszerek, akkor hívjunk szakembert.

És itt látható egy nagy teljesítményű ipari duguláselhárító gép

Vízvezeték szerelés és duguláselhárítás Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező és olcsó áron, azonnali megérkezés, garancia vállalással a munkára. Duguláselhárítás Újpest, Újpalota – falbontás nélkül a legmodernebb gépekkel.

Duguláselhárítás

A vízvezeték szerelő telefonszáma