A vízvezeték szerelő telefonszáma

Konyhai duguláselhárítás házilag

Konyhai duguláselhárítás házilag, avagy hogyan szüntessük meg a mosogató dugulást otthon. A három otthoni módszer ismertetek, amik nagyon egyszerűek, környezetbarátok. Kis szerencsével nem kell duguláselhárító szakembert hívnunk. Azonban egy jó tanács, ne várjuk meg hogy kialakuljon a dugulás, inkább tegyünk ellene. Amivel elodázhatjuk a dugulások kialakulását: bőséges forróvízzel mosogassunk, kevés mosogatószer használjunk fel a mosogatáshoz, zsíros szennyeződéseket ne öntsünk a lefolyóba.

Konyhai duguláselhárítás házilag
Konyhai duguláselhárítás házilag

Szedjük szét a szifont és tisztítsuk ki
Ez az alap, neki se kezdjünk semmi másnak amíg a mosogató szifon nem tiszta. Sajnos gumikesztyű kell hozzá, meg jó gyomor, mert érdekes dolgokkal találkozhatunk a szifonban. Csavarjuk szét a szifon csöveit, majd a benne lévő vizet öntsük egy tálba, ezután alaposan tisztítsuk ki szifont. Nagyon fontos, a tömítésekre vigyázzunk és ugyan oda kerüljenek vissza ahol voltak!

A varázslatos szódabikarbóna és ecet keveréke
Most jöhet szódabikarbónás-ecetes keverék. Fillérekbe kerül, a szagokat is semlegesíti, és a kisebb dugulásokkal kitűnően elbánik. A mosogató dugulásának megszüntetése érdekében öntsünk a lefolyóba egy pohár szódabikarbónát, és utána egy bögre ecetet. Várjuk meg hogy a két anyag reakcióba lépjen és elkezdődjön a hő és gáztermeléssel járó reakció. Várjunk bő negyed órát, majd egy nagy fazék nagyon forró vízzel öblítsük le az egészet. Ha szerencsénk volt megszűnt a dugulás.

Vessük be a takarítógép
Szükségünk lesz egy nagyobb teljesítményű nedves takarítógépre, ezzel fogjuk a takarítógép tartályába kiszippantani a dugulást. Nem kell megijedni, mert nem ördöngösség a dolog. A feladat a következő: szereljük le a szifont, majd a takarítógép gégecsövét csatlakoztassuk a falból kiálló lefolyó csonkra. Nagyon fontos, hogy a gép ne szívjon fars levegőt, tehát tömítsük le körbe a lefolyó és a gégecső találkozását, amilyen passzentosan csak lehetséges. A „kiszivatós” módszer csak akkor fog működni, ha a mosogatónk önálló vezeték és nincs más rendszer rákötve a rendszerre (mosógép, kád, zuhany, mosogatógép, mert akkor ezeket le kell dugózni).

És végezetül a jó öreg pumpa
A mosogatót töltsük fel forró vízzel, majd kezdjük meg a pumpálást. Nyilván való, hogy a túlfolyót és a mosogató másik medencéjét le kell dugaszolnunk a pumpálás előtt. A pumpát ütemesen mozgassuk le és fel, kis szerencsével el tudjuk lökni a dugulást és hamar megindulhat a víz lefolyása.

Nem véletlenül hagytam a végére a pumpálásos módszert, mivel amilyen egyszerű olyan ártalmas is lehet a módszer. A gyakori pumpálás következtében annyira „összekomprimálódhat” a dugulás, hogy a duguláselhárító szakember is csak költséges és hosszas kínlódás árán tudja megoldani a dugulást. Amennyiben nem jöttek össze a házilagos módszerek, akkor hívjunk szakembert.

És itt látható egy nagy teljesítményű ipari duguláselhárító gép

Vízvezeték szerelés és duguláselhárítás Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező és olcsó áron, azonnali megérkezés, garancia vállalással a munkára. Duguláselhárítás Újpest, Újpalota – falbontás nélkül a legmodernebb gépekkel.

Duguláselhárítás

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink:

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere
Mosogató csaptelep csere
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

5/5 - (1 vote)
A vízvezeték szerelő telefonszáma