A vízvezeték szerelő telefonszáma

Lefolyórendszerek sűrített levegős tisztítása

suritett-levegos-tisztitoA lefolyóvezetékek sűrített levegős tisztítása nem egyszerű feladat, és előkészületeket igényel. Természetesen, amennyiben csak a kézmosónk vagy a mosogatónk, szifon közeli része dugult el, elég egy boltban kapható aeroszolos kiszerelésű sűrített levegős tisztító. A feladat összetettebb ha a tisztítandó csőszakasz elhelyezkedése bonyolultabb és a szennyezettség  mértékétől komolyabb. Itt már ipari szívó-nyomó pumpára, patronos belövőre vagy kompresszoros tisztításra lesz szükség. Különféle mechanikus tisztítások közül a sűrített levegővel történő tisztítás számít talán a leginkább környezetbarátnak és ez jár a legkevesebb rendetlenséggel, azonban a technológiának korlátai is vannak, (elzsírosodás, komolyabb lerakódások)

Csatorna hálózatok tisztításának technológiái:
– sűrített levegős tisztítás
– vegyszeres eljárások
– nagynyomású vizes mosatás
– mechanikus, spirálos duguláselhárítás

A sűrített levegős tisztítási eljárás lényege igen egyszerű fizika, konkrétan az, hogy túlnyomás keletkezzen a tisztítani kívánt csőben, ezáltal a lerakódások és gyengén kötött dugulásokat elmozduljanak, szabad utat engedve a kitörő levegőnek.

A sűrített levegős tisztításnak több fő típusa létezik. Van a kézzel működtethető sűrített levegős eszköz, melynek működéséhez pumpálásra van szükség, létezik az aeroszolos változat, melynél elég meghúzni a az eszköz csövének végén található, pisztoly „ravaszát”, ezáltal az aeroszolos gép a benne lévő magas nyomású gázokat  a csőbe nyomja és vannak az ipari – atmoszférikus és kompresszoros tisztítás. (szakember által kezelhető berendezések)

Fontos megjegyezni, hogy minőségben és hatékonyságban is nagy az eltérés a különböző sűrített levegős tisztítók között, ezért érdemes átgondolni, mekkora erőhatásra van szükség és ezt vajon milyen típusú, minőségű eszköz fogja megfelelően produkálni.

Vékony, nem masszív vagy régi csövek estében nem biztos, hogy a túlnyomásos tisztítás biztonságosan alkalmazható, hiszen a csövek megrepedése vagy szétcsúszása komoly anyagi károkkal és javítási munkákkal jár. Az anyagi károkon kívül baleseteket is okozhat a használata abban az esetben, ha alkalmazása előtt vegyszeres tisztítás történt, mivel a magas nyomás miatt a csövek azon végén, amelyen a sűrített levegőt juttatják be, szintén kifröccsenhet a csövek tartalma, maró, káros anyagokat juttatva a tisztítást végző személy vagy személyek bőrére, szemébe.

Sajnos a sűrített levegős tisztítás nagy hátránya, hogy az eldugult lefolyók, csövek átfolyóvá tételére hiába kitűnően alkalmas, nem tökéletes megoldás a csövek teljes tisztítására, ugyanis nem hat a cső teljes keresztmetszetében, így a csőtisztítás nem lesz kifogástalan. Inkább ideiglenes megoldásnak vagy kimondottan dugulások elhárítására alkalmas. Használata után a csövek teljes megtisztítására más módszereket is kell alkalmazni. (csőspirálos, womás technológiák)

Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés és gyors szolgálati  hiba elhárítások Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező és olcsó áron, gyors megérkezés,  garancia vállalással a munkára.

5/5 - (7 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma