» » Vízvezeték fagytalanítása
A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték fagytalanítása

Vízvezeték fagytalanítása
Amikor a víz megfagy, megnő a térfogata. Ez történik a vízvezetékekben is, amikor az első fagyok előtt elmulasztjuk a fagytalanítást, aminek könnyen csőtörés lehet a vége. Mivel a javítás nem kevés pénzbe kerül, jobb, ha időben gondoskodunk a csövek fagy elleni védelméről, még mielőtt a hideg idő beköszöntene.

Vízvezeték fagytalanítása
Vízvezeték fagytalanítása

Amikor télen a víz megfagy, szétfeszíti a csöveket, olvadáskor pedig a réseken keresztül a víz utat tör magának és eláraszthatja az egész lakást. Nem minden csövet fenyeget egyformán a fagyás veszélye, bizonyos vezetékek esetében nagyobb a kockázat, attól függően, hogy a lakásban hol helyezkednek el. A lakás fűtetlen helyiségeiben, a külső falakban és a kertben futó csövek értelemszerűen jobban ki vannak téve a fagynak, míg a ház alatt – pl. a pincében – futó csövekre ez nem jellemző.

Elfagyott vízvezetékek cseréje a falban
Elfagyott vízvezetékek cseréje a falban

Ha egy ingatlantól – pl. nyaralótól – hosszabb ideig távol vagyunk, a fagymentesítés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy tavasszal ne egy hatalmas csőtörés fogadjon minket. Ezek a házak télen teljesen fűtetlenül maradnak, így elővigyázatosság nélkül szinte garantált a fagyás. A legjobb, ha egyáltalán nem hagyunk vizet a csövekben, hiszen így nem lesz, ami megfagyjon.

Vízvezeték szerelés Budapesten

Zárjuk el a főcsapot, majd a lakásban található valamennyi csapot nyissuk ki. Természetesen az  a legideálisabb, ha fagytalanító csapunk van, ami a lakásban lévő csövekben rekedt vizet az elzárást követően leereszti az aknába, így a rendszerből távozik a víz és helyére levegő kerül és biztosan nem tud átfagyni. Amikor visszatérünk a házba, nyissuk ki a főcsapot és a lakás összes csapját, amíg a levegő helyett vízzel nem töltődnek fel a csövek.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
A vízvezeték szerelő telefonszáma