A vízvezeték szerelő telefonszáma

Hogyan spóroljunk a vízzel ?

Hogyan spóroljunk a vízzel ?
A vízzel való takarékoskodásnak a jelentősége ma már jóval túlmutat azon, hogy mennyi pénz marad a pénztárcánkban. A világ valamennyi részén előtérbe kerültek a környezetvédelmi szempontok is, a vízkészletek megőrzésére egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek és nem csak az ipari felhasználók, de a lakossági vízfogyasztók is. Ahhoz, hogy kevesebbet fogyasszunk belőle, nem kell nélkülöznünk a víz nyújtotta komfortérzetet, csupán néhány dologra érdemes jobban odafigyelni.

Hogyan spóroljunk a vízzel ?
Hogyan spóroljunk a vízzel ?

Célszerű rendszeresen ellenőrizni a csapokat és a csöveket. Egy csöpögő csapból naponta akár 20 l víz is elfolyhat a semmibe, a csövek sérülésein át pedig akár több száz liter víz szivároghat el. A wc-tartály működését is ellenőrizhetjük, ha egy kevés ételszínezéket csepegtetünk a tartályba. Ha a festék megjelenik a wc-ben anélkül, hogy azt leöblítettük volna, biztos jele a tartály szivárgásának. Ne halogassuk a javítást, ha a probléma súlyosbodik, egy vagyont fizethetünk a helyreállításáért.

A zuhanyzás során jóval kevesebb vizet használunk, mintha mindennap teleengednénk a kádat. A legjobb, ha a tusolás idejét is lerövidítjük, hiszen percenként több liter vizet pazarolhatunk el, ha hosszú ideig alatta áztatjuk magunkat. Számos változatban kaphatók víztakarékos zuhanyfejek, melyeket bárki könnyedén felszerelhet. Az ugyanilyen megoldással működő csaptelepekkel is nagyban csökkenthető az elhasznált víz mennyisége. A fogmosáshoz, borotválkozáshoz ne folyassuk a csapot, csak akkor nyissuk ki, amikor valóban szükségünk van rá.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
5/5 - (7 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma