A vízvezeték szerelő telefonszáma

Hogyan spóroljunk a gázzal ?

Hasznos dolgok:  spóroljunk a gázzal.
Ugye a legegyszerűbb lenne olyan ötleteket adni, hogy: költözzön melegebb éghajlatra, fúrasson geotermikus kutat, szereltessen fel nap kollektorokat, szigeteltesse le a házadat, vegyen új kondenzációs kazánt és cseréltesse le az összes nyílászárót. Nem, ilyen tanácsokat nem adunk ! Sajnos ez olyan költséggel járhat ami 50 év alatt térül csak meg. Tehát abból dolgozhatunk csak amink van.

Hogyan spóroljunk a gázzal ?
Hogyan spóroljunk a gázzal ?

Akkor nézzük minimális (pár ezer forintos) befektetéssel mire jutunk. Fontos megértenünk a falakat kell felfűtenünk ahhoz, hogy egyenletes meleg legyen a lakásban és a komfort érzetünk rendben legyen. Feltételezzünk egy átlagos 60-70 években épült családi házat, ami öt helyiségből áll, amiben gáz központ fűtési rendszer üzemel, régi nyílászárókkal és hőszigetelés nincs.

Tanácsaim:
1. Fűtő készülékünk elkoszolódott hőcserélőjét tisztíttassuk ki, ha szükséges a kazánrészt is savaztassuk ki, hogy javítsuk a hő átadás hatásfokát, valamint szabályoztassuk be az ideális lángmagasságot. Érdemes szakemberrel beállíttatni még az előremenő ideális hőmérsékletét valamint a radiátorok alsó, torló szelepét a szoba méretéhez kalibrálni.
2. Régi gerébtokos ablakainkat érdemes leszigeteltetnünk.
3. Ne takarjuk le a radiátorokat.
4. Húzzunk papucsot és öltözzünk fel egy kicsit jobban.
5. Tartsuk 20-21 fok körül az egész lakás hőmérsékletét.
6. Éjszakára 18-19 fokra vegyük le a fűtést. (jobban ne, mert ha visszahűtjük a házat, napközben sokat kell dolgoznia a kazánnak.)
7. Már minimális párologtatás is növeli a hőérzetet.
A felsorolt ésszerű beavatkozásokkal akár 30%-os gázszámla csökkenés is elérhető.

Vízvezeték szerelés, fűtésszerelés – Budapest teljes területén és Pest megyében – kedvező árakkal, gyors megérkezéssel, garancia vállalás az elvégzett munkára.
5/5 - (7 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma