A vízvezeték szerelő telefonszáma

Hogyan spóroljunk a gázzal ?

Hasznos dolgok:  spóroljunk a gázzal.
Ugye a legegyszerűbb lenne olyan ötleteket adni, hogy: költözzön melegebb éghajlatra, fúrasson geotermikus kutat, szereltessen fel nap kollektorokat, szigeteltesse le a házadat, vegyen új kondenzációs kazánt és cseréltesse le az összes nyílászárót. Nem, ilyen tanácsokat nem adunk ! Sajnos ez olyan költséggel járhat ami 30 év alatt térül csak meg. Tehát abból dolgozhatunk csak amink van.

Hogyan spóroljunk a gázzal ?
Hogyan spóroljunk a gázzal ?

Akkor nézzük minimális (pár ezer forintos) befektetéssel mire jutunk. Fontos megértenünk a falakat kell felfűtenünk ahhoz, hogy egyenletes meleg legyen a lakásban és a komfort érzetünk rendben legyen. Feltételezzünk egy átlagos 60-70-80 években épült családi házat, ami öt helyiségből áll (cirka 100 m2), amiben gáz központ fűtési rendszer üzemel, régi nyílászárókkal és hőszigetelés nincs.

Tanácsaim:
1. Fűtő készülékünk elkoszolódott hőcserélőjét tisztíttassuk ki, ha szükséges a kazánrészt is savaztassuk ki, hogy javítsuk a hő átadás hatásfokát, valamint szabályoztassuk be az ideális lángmagasságot. Érdemes szakemberrel beállíttatni még az előremenő ideális hőmérsékletét (ez 50 fok körül az ideális, hagyományos nyílt égéterű gázkazánok esetén),  valamint a radiátorok alsó, torló szelepét a szoba méretéhez kalibrálni.
2. Régi gerébtokos ablakainkat érdemes leszigeteltetnünk.
3. Ne takarjuk le a radiátorokat.
4. Húzzunk papucsot és öltözzünk fel egy kicsit jobban.
5. Napközben, tartsuk 20-21 fok körül az egész lakás hőmérsékletét.
6. Éjszakára 18-19 fokra vegyük le a fűtést. (jobban ne, mert ha visszahűtjük a házat, napközben sokat kell dolgoznia a kazánnak.)
7. Már minimális párologtatás is növeli a hőérzetet.
A felsorolt észszerű beavatkozásokkal akár 20%-os gázszámla csökkenés is elérhető.

Napjainkra a gáz világpiaci ára olyan drága lett, hogy kénytelenek leszünk spórolni a gázzal, és egy fűtő klíma berendezés felszerelése jó döntés lehet. A korszerűbb fűtőklímák hatékonysága felülmúlja a gázüzemű fűtőberendezések hatékonyságát. A gáz központi fűtés és a fűtő klíma akár párhuzamosan is üzemelhet, amennyibe a termosztájuk egy helyiségben van. Sokan csak igen nagy hidegben segítenek rá a fűtőklímára a gáz fűtő berendezéssel.

A magas földgáz árak miatt, jelen pillanatban egy fűtésre optimalizált klíma megtérülési mutatója 1 év ( átlagos 100 m2 családi ház esetén), ez pedig igen jó befektetés!

Sok hasznos videó a gáz spórolásról és a fűtőklíma használatáról itt:  Fűtés klímával

Vízvezeték szerelés, fűtésszerelés – Budapest teljes területén és Pest megyében – kedvező árakkal, gyors megérkezéssel, garancia vállalás az elvégzett munkára.
5/5 - (10 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma