A vízvezeték szerelő telefonszáma

Csap tömítés cseréje

Csap tömítés cseréje
A csapok leggyakrabban tapasztalható hibája a csöpögés. Eleinte lehet, hogy nem törődünk vele, de amikor már hetek óta éjjel-nappal hallgatjuk, nem lesz kedvünk tovább várni a javításával. Ez nem is túl bonyolult, hiszen a csap elöregedett tömítését kell csupán lecserélni. Ha nem szeretnénk növelni a vízszámlánkat, érdemes mielőbb nekiállni a munkának!

Vízvezeték szerelés Budapesten

Bevethetünk többféle módszert is egy csöpögő csap ellen, de végső megoldást csak a tömítés cseréje fog hozni, ezért kár halogatni. Hogy a cserét meg tudjuk ejteni, a csaptelepet szét kell szerelni.  Mielőtt hozzálátnánk a karbantartásnak zárjuk el a vizet.   Először a kezelőgombokat távolítsuk el, csavarozzuk le őket, a csapbetétet csak ezután tudjuk kihúzni, ehhez szükség lesz egy villáskulcsra.

Csaptelep belsőrész
Csaptelep belsőrész

Az orsós csapbetéten található a régi tömítés, melynek több fajtája is van. Eltérő lehet a méretük és a kialakításuk is, ha van kéznél tömítő készlet, nagy valószínűséggel megtaláljuk azt, amelyik éppen ide való. Az új, hibátlan gumi tömítést az orsó végére tesszük és visszacsavarozzuk a csapbetétet.

Előfordulhat, hogy önmagában a tömítés cseréje nem oldja meg a csöpögő csap problémáját. Ha az egész betét elöregedett, kopott, akkor azt is érdemes lecserélni. Ha a kopásnak még csak közepesen észlelhetők a jelei, az élettartamát szilikon zsírral valamelyest meghosszabbíthatjuk.

És egy hasznos videó a Kluditól, hogyan cseréljünk kerámia betétet, csaptelepünkben ?

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
4.5/5 - (12 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma