A vízvezeték szerelő telefonszáma

A vízvezeték szerelés alapjai

Napjainkra is ugyan olyan nagy kereslet van jó vízvezeték szerelőre mint régen. Hiába történt robbanásszerű fejlődés a tudomány és az ipar területén, csőhálózatok kiépítésére és karbantartására mindig szükség lesz. A vízvezeték szerelés technológiájában és a felhasznált anyagok tekintetében is komoly változások történtek az elmúlt évtizedekben. Azonban az alapfogalmak és főbb szabályok állandóak. Napjainkra olyan korszerű anyagokkal (szintetikus) és technológiákkal (préskötés) dolgozhatnak a vízvezeték szerelő szakemberek ami jelentősen meggyorsítja és leegyszerűsíti a beépítést. A szakma gyakorlása és alapjainak elsajátítása azonban iskolai végzettséghez van kötve. A végzettség 8 általános után szakmunkásképzőben vagy OKJ. tanfolyam útján szerezhető meg.

Tisztelt Látogató amennyiben megbízható profi vízvezeték szerelő szakemberre lenne szüksége keresse kollégáinkat. Legfőbb tevékenységeink: csaptelepek, sarokszelepek, elzárók és szifonok cseréje. Hagyományos WC. tartályok és falba épített WC tartályok cseréje, WC. csészék cseréje. Mosogatógép és mosógép bekötés, új csőhálózat kiépítés lakáson belül és kívül.  Csőtörések és ázások megszüntetése. Zuhanytálca beépítése.  Fürdőkád, mosdókagyló és mosogató cseréje. Fűtési rendszerek javítása, karbantartása: termosztátok, elzárók és radiátorok cseréje.

Vízvezeték és vízkészülék szerelőszakma
A tanulók elsajátítják a fémmegmunkálás alapjait. Megismerkednek különböző hegesztési eljárásokkal, pl.: kézi ívhegesztés, lánghegesztés, CO hegesztés. Megismerkednek a legkorszerűbb csőszerelési anyagokkal, többrétegű műanyagcső, rézcső, acélcső szerelési technológiájával, forrasztott, hegesztett és prés kötésekkel. Megismerkednek a kapcsolódó szakmák: központi fűtés és csőhálózat szerelő és a duguláselhárítás alapfogásaival.

A vízvezeték és vízkészülék-szerelő mester munkaterületének leírása:
Tervdokumentáció alapján épületek külső és belső víz- és csatorna vezetékhálózatokat épít ki, szerel, javít. Fentiekhez kapcsolódó berendezési tárgyakat, szerelvényeket fel-, illetve beszerel, javít. Helyi vízellátó rendszereket (hidrofor) szerel, javít. Tervdokumentáció alapján közmű csatlakozásokat, közműhálózatokat kivitelez. Megismeri és előkészíti az elvégzendő feladatokat. Biztosítja a folyamatos és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltételeket, munka-, tűz- és balesetvédelmi oktatást tart. Szervezi és irányítja a hozzá beosztott dolgozók (tanulók) tevékenységét. Biztosítja a beüzemelés feltételeit. Dokumentálja, értékeli és minősíti a végzett munkát. Felújítási, javítási, karbantartási, időszakos ellenőrzési munkát megtervezi, elvégzi. Költségbecslést készít. Javaslatot ad a korszerű víz és energiafelhasználásra vonatkozó kérdésekre.

A vízvezeték- és vízkészülék-szerelő szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

Modulzáró vizsga eredményes letétele. Iskolai rendszerű szakképzés esetén: Az utolsó szakképző évfolyam eredményes elvégzése, amely egyenértékű a modulzáró vizsga eredményes letételével. Amennyiben a szintvizsgát a kamara megszervezte, úgy az iskolai rendszerű szakképzésben résztvevő vizsgára bocsátásának feltétele az eredményes szintvizsga.

A szakmai követelmény modul tartalma:
Feladatprofil: Szennyvízelvezetés kialakítását végzi közművesítetlen területeken Víztelenít és nyomás alá helyez épületeket, épületrészeket Kerti öntözőrendszereket telepít, helyez üzembe Vízvételi helyeket, kiállásokat épít ki Felszereli és üzembe helyezi a jogosultsági körébe tartozó berendezési tárgyakat Kiépíti a tűzoltóvíz-hálózatot Kiépíti a tűzoltási vízvételi helyeket Ellenőrzi a tűzoltóvíz-hálózatot Ellenőrzi a kiépített oltórendszerek elemeit, működését Összeszerel, felszerel, üzembe helyez, kipróbál automata tűzvédelmi berendezést Összeszerel, üzembe helyez, beállít, ellenőriz, karbantart nyomásfokozó berendezést Egyedi melegvíz-termelő készülékeket felszerel, beköti a víz- és csatornahálózatba Központi melegvíz-termelő készülékeket szerel fel, beköti a víz- és csatornahálózatba Kiépít, üzembe helyez, ellenőriz cirkulációs hálózatot Vízmérőt szerel Napkollektoros rendszereket szerel, javít üzembe helyez Vízszerelvényeket ellenőriz, javít, cserél, karbantart Ellenőrzi a lefolyó és szennyvízelvezető szerelvényeket, felméri az állapotukat Szét- és összeszerel, javít, tisztít lefolyó és szennyvízelvezető szerelvényeket Gépi úton lefolyóvezetéket tisztít.

Vízvezeték szerelés, dugulás elhárítás, fűtésszerelés – lakossági és közületi hiba elhárítások – Budapest teljes területén és Pest megye teljes területénkedvező  és olcsó áron,  gyors megérkezéssel,  garancia vállalással az elvégzett  munkára.

4.8/5 - (6 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma