A vízvezeték szerelő telefonszáma

A fürdőkád beszerelése

A fürdőkád beszerelése
A fürdőszoba kialakításakor vagy felújításakor az egyik legsarkalatosabb kérdés, hogy kád vagy zuhanyzó kerüljön-e beépítésre. Mindegyiknek megvan a maga előnye, sokan víztakarékossági okok miatt inkább a zuhanyt választják, de vannak, akik semmilyen áron nem hajlandók lemondani a kád nyújtotta kényelemről.

A fürdőkád beépítése alapvetően két módon történhet, vagy lábakat vagy kádtartót használhatunk hozzá. A munka megkezdése előtt zárjuk el a főcsapot és folyassuk ki a csövekből a vizet. Először a lefolyószűrőt és a túlfolyót szereljük össze, majd rögzítsük a fémből készült kádtartó állványt. A kádat egyenletes és tiszta, törmeléktől mentes padlóra állítsuk fel.

Peremét ragasztó szalaggal ragasszuk le a fal mentén a sérülések elkerülése végett. Hogy a kádat pontosan be tudjuk állítani, tele kell tölteni vízzel, ezután ellenőrizhetjük vízmértékkel, hogy egyenesen áll-e. Ezután a lefolyót kössük rá a csőre, a lejtésre figyeljünk. Ha módunkban áll ne használjunk flexibilis gégecsövet a lefolyóhoz, inkább PVC. idomokból rakjuk össze.  A kádat vagy a kádtartó konzolt is érdemes rögzíteni a padozathoz. (Purhab, habarcs, csavarok.) És egy tipp: ha szeretnék hogy a kádunk tovább tartsa a meleget a fürdésnél, hőszigetelő anyagot is tegyetünk a beépítés előtt a kád köré.

A fali kiállásokba excenter csatlakozók kerülnek, ezeket addig csavarjuk, míg a köztük lévő távolság a szerelvény méretét ki nem adja. Szerelvényfogóval csavarozzuk rá a szerelvényeket a vezetékekre, végül illesszük be a vízkifolyót és szereljük fel a zuhanyt. Ezután a kád burkolása, körbe építése következik gipszkartonnal, ytong falazattal, téglával vagy beton blokkokkal.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
4/5 - (5 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma