A vízvezeték szerelő telefonszáma

A hidromasszázs kádak

A hidromasszázs kádak
Egyre nagyobb az igény az alapvető használati tárgyaknál a plusz funkciókra. Így van ez a kádak estében is. Ma már nem csupán tisztálkodásra, de egy nyugodt óra eltöltésére, relaxálásra is használható kádakat gyártanak, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. Az egyik ilyen típus a hidromasszázs kád, mely víznyomással masszírozva kényezteti a benne fürdőzőt vagy fürdőzőket.

A hidromasszázs kádak
A hidromasszázs kádak

A hidromasszázs kád működése nem túl bonyolult. A víz áramlását szivattyú biztosítja, melyet egy villanymotor működtet. A szivattyú egy egyfokozatú centrifugaszivattyú, mely megakadályozza, hogy az újabb beindításkor a régi víz visszakerüljön a rendszerbe. Ezt teljesen kiürítő rendszerű szivattyúnak nevezik. A szivattyú és a motor közötti szigetelési feszültség 3500 V.

Az ilyen jellegű kádak beszerelését csak szakember végezze, mert hatalmas veszélyforrás lehet egy nem hozzáértő által beszerelt hidromasszázs kád. Mindenképpen 30mA érzékenységű áramvédőt kell felszerelni életveszélyes felületi feszültség elkerülése érdekében. A motor szellőzését biztosítani kell, letakarása vagy a nem megfelelő szellőző kialakítása meghibásodáshoz vagy teljes romláshoz vezet.

Működését tekintve kétféle hidromasszázs kádat különböztetnek meg. Egyik típus az alap hidromasszázs rendszer, ez pneumatikus nyomógombokkal indítható. A másik típus az elektromos vezérlésű rendszer. A második típuson belül több felszereltségi szint létezik.

A hidromasszázs kád beszerelésekor több fontos szabályt kell betartani. Szükség van tökéletesen kialakított padlóösszefolyóra, a kádnak szerelőnyílást kell biztosítani és elmozdíthatónak kell lennie legalább egy irányba. Az ilyen típusú kádak besüllyesztése nem ajánlott, szerelésüket nagyban akadályozhatja. Az elektromos vezetékeket a víztől teljesen védetten kell bevezetni, nem folyhat a későbbiekben sem víz az elektromos részekhez, vezetékekhez, ezért a kád pereme és a fal közé egy úgynevezett vízvezetőprofilt kell elhelyezni. A kád környezetében kötelezően ki kell építeni az  földelőrendszert  is. Mindezt csak szakképzett szerelő végezheti.

A kádak folyamatosa karbantartása, fertőtlenítése megkerülhetetlen tevékenység. Átlagos használat mellett ezt elég kéthetente elvégezni. Az ehhez használható vegyszerek, anyagok listáját a gyártó határozza meg, mindenképpen be kell tartani az előírásokat, mert a hidromasszázs kádak bonyolult rendszerek, javításuk költséges és nehéz feladat. A gyártó vagy a kereskedő által javasolt szervizzel évente egyszer ajánlott ellenőriztetni a kádak működését, a rendszer állapotát.

Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés és gyors szolgálati  hiba elhárítások Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező és olcsó áron, gyors megérkezés,  garancia vállalással az elvégzett munkára.

4.2/5 - (24 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma