A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték szerelés házilag

Tisztelt Látogató. Ebben a rövid bejegyzésben a házilag is kivitelezhető kisebb vízvezeték szerelési munkákat fogjuk ismertetni. A bejegyzés nem fog kitérni a csatorna vagy vízvezeték rendszer cseréjére, mert az már túl mutat a házi vízvezeték szerelésen. Most nézzük a leggyakrabban felmerül vízvezeték szerelési feladatokat. Valamint egy-két inspiráló videót is megtekinthetünk az otthoni vízvezeték szereléssel kapcsolatban. Vízvezeték szerelés házilag – csak ügyesen!

Csöpögő csap javítása – csaptelep betét csere házilag

A hibát általában a tömítés vagy a betét meghibásodása okozza. Első lépésben zárjuk el a vizet, hogy dolgozni tudjunk. Vegyük le a csaptelep gombját, ezt sokszor csak erőszakosan tudjuk. A megfelelő villáskulcs segítségével tekerjük ki a betétet. Tisztogassuk meg a csaptelep belsőt, majd szereljük be a az új betétet. Egyébként már kapatók kerámiabetétes csapbetétek is, ezek igen hosszú élettartamúak. Ha szükséges cseréljük ki a betét végén lévő ricnit vagy a műanyag elzáró gombot. A művelet elvégzése után érdemes még leszerelni a perlátort is csaptelep végéről, majd kitisztítani.

Eldugult szifon tisztítás és szifon cseréje házilag

Ne csak akkor kezdjünk neki a faladatnak, amikor már teljesen eldugult a szifon. Érdemes évente egyszer ellenőrizni és szétszedni a szifonokat. Első lépésként egy vödört helyezzünk a szifon alá, majd készítsünk oda gumikesztyűt és papírtörlőt. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy össze is tudjuk majd szerelni a szifont akkor készítsünk fotót a lépésekről. érdemes a lefolyócsontól kezdeni, majd kihúzni a falból. A tisztítást ne a kádba végezzük, inkább egy vödörben. Szedjük alkatrészekre a szifont, hogy minden elemhez hozzáférjünk. Érdemes meleg vízben, mosószerrel végezni a tisztítást.Nagyon figyeljünk a tömítések helyére és irányára. Érdemes megzsírozni az meneteket és a tömítéseket a könnyebb összeszerelhetőség végett. Visszaszerelésnél legyünk nagyon precízek, a régi tömítéseket érdemes újra cserélni. Amennyiben már elöregedett a szifon, akkor érdemes újra cserélni. Lehetőleg ugyan olyan modellt keressünk, mint az előző, akkor nem lesz szükség plusz alkatrészekre. Amennyiben méretkülönbségek vannak az egyenes csöveken, akkor fűrészlap segítségével szabhatjuk tökéletes méretre.

Zuhanyrózsa meghibásodás

Amennyiben megrepedt vagy eltört a zuhanyrózsánk csak a csere lesz a megoldás. Viszont, ha csak azt tapasztaljuk, hogy csepeg a nyakánál vagy elvízkövesedést a tusolófej, akkor házilag is javíthatunk a helyzeten. Az zuhanytömlő és a tusolófej csatlakozásánál lévő folyást, csepegést egy tömítés csere orvosolni fogja. Amire figyeljünk, hogy egyes gyártók termékeinél eltérő vastagságú tömítések fognak teljes tömítettséget okozni. Az elvízkövesedett zuhanyrózsát szereljük le, majd áztassuk be tömény vízkőoldóba. Pár óra múlva vegyük ki a vízkőoldóból, majd mossuk le. Amennyiben még nem tökéletesen tiszták a furatok egy megfelelő tű segítségével bővíthetünk rajtuk. Kicsit időigényes munka, de megéri.

Eldugult perlátor tisztítása házilag

Amennyiben azt tapasztaljuk csaptelepünkön, hogy gyengül a víznyomás, akkor méltán gyanakodhatunk a perlátor eldugulására. A perlátor egy légdúsító egység, mely komfortosabbá és takarékosabbá teszi a vízvételt, ezért időközönként érdemes tisztítani vagy cserélni. Ha átlyukadt, vagy sérült akkor cserélni szükséges, azonban ha épnek találjuk akkor megér egy tisztítást. A megfelelő méretű villáskulcs vagy vízpumpa fogó segítségével tudjuk kiszerelni. A kiszerelt perlátort helyezzük egy pohár vízkőoldóba egy éjszakára. A visszaszerelés előtt fejjel lefelé ütögessük oda valami szilárd felülethez, hogy minden apró szennyeződést ( homok, rozsda, vízkő) távozzon. Érdemes az apró gumitömítést is ellenőrizni mielőtt behelyezzük a kitisztított perlátort.

Sarokszelep csere csere házilag

Amennyiben nem zár megfelelően vagy átfordul sarokszelepünk, akkor nincs mód javítgatásra, cserélni szükséges. Minden nyomás alatt lévő szerelésnél az első legyen a víz elzárása, jelen esetben a főelzáró. A lépések a következők lesznek. Vödröt a sarokszelep alá és rongyot is érdemes oda készíteni. Megfelelő méretű villáskulcs vagy vízpumafogó segítségével, szereljük le a sarokszelepről a flexi bekötőcsövet, majd óvatosan de határozottan (óra járásával ellentétes irányban) tekerjük ki a falban lévő menetből a sarokszelepet.

Tisztítsuk meg a falban lévő alkatrész belső menetet, majd lássuk el tömítéssel (sokan még kócot használnak, de jó a teflon szalag is) a sarokszelep menetét. Ezt az óra járásával megegyező irányba végezzük. Mehet vissza a menetes fali korongba a sarokszelep, a menet hossz fogja meghatározni, hoyg hány fordulatra van szükség a tökéletes tömítéshez. Ha krómozott takarókat karikákat is használunk, akkor ezt még a menet tömítése előtt kell felhúznunk a sarokszelepre. Most zárjuk ela sarokszelepet és helyezzük a rendszert víznyomás alá. Ha stabil a menetes kötés (nem csöpög) és megfelelő pozícióval rendelkezik a sarokszelep akkor visszaköthetjük a csaptelep flexi csövét. Itt érdemes ellentartani a hollander fölött, egy másik fogóval, hogy ne tekeredjen meg a flexicső.

Kerámiabetétes csaptelep felújítása házilag
Zárjuk el a sarokszelepeket a csaptelep alatt. A csaptelep karjának felemelése után pattintsuk ki a piros-kék gobot, majd a lyukon benyúlva – imbusz kulcs segítségével – tekerjük ki a hernyócsavart. Ezután vegyük le a csaptelep kart, majd a menetese fedősapkát is tekerjük le. Most már láthatjuk a kerámiabetét leszorító csavarját. Ezt fogóval vagy villáskulccsal tudjuk kitekerni. Ezek után függőleges irányban már kivehetjük a komplett kerámiabetét egységet. Tisztítsuk meg a felületeket, majd helyezzük vissza az új kerámia betétét testet a csaptelep házba, figyelve a helyes pozícióra, de ebbe segítenek a betét alján lévő pozicionáló tüskék. A visszaszerelésnél a sorrend fordított, mint a kiszerelésnél.

Padlóösszefolyó dugulás elhárítás házilag

Szerszám szükséglet: csavarhúzó, vízpumpa fogó, kézi csőgörény. Első lépésben ki kell szereljük padlóösszefolyónk bűzelzáró elemét, ami lehet: könyök, csavar, buborék. Majd tisztítsuk ki alaposan a házat. Ha továbbra is fenn áll a dugulás, akkor a kézi spirál (csőgörény) segítségével tisztítsuk ki a lefolyót. A padlóösszefolyó lefolyója általában a WC. csésze alá vagy a strang vezetékre van rákötve. Ez a szakasz 1-2 méter szokott lenni, ezért is lehet szerencsénk, mert rövid a szakasz. Ha meglazítottuk a dugulást, akkor folyamatosan folyassuk a forró vizet az összefolyóba, hogy tisztuljon a lefolyóvezeték. Munka végeztével, minden alkatrészt szereljünk vissza szakszerűen.

Zuhany gégecső csere házilag

Amennyiben kiszakadt vagy sérült a zuhany a zuhanyövünk akkor cserélni szükséges. Javaslat: lehetőleg valami gumírozott külsővel rendelkező kivitelt válasszunk, mert az olcsó lemez kivitel karcolja a fürdőkád felületét. A rögzítés tekintetében, szabvány van, mert 1/2″ col menetes csatlakozóval van ellátva az összes zuhany gégecső. Anyaguk lehet: acél lemez, acél lemez gumi bevonattal, vagy tisztán gumi. A munka két lépésben zajlik, először a csaptelepről, majd a zuhanyrózsáról, szereljük le a gégecsövet. Ezután helyezzük a gége cső hollandereibe az új tömítéseket ( ha integrálva van, akkor nem), majd rögzítsük a meneteket. Gyakran nem elég a kézi meghúzás, ilyenkor vízpumpa fogóvak óvatosan húzzuk meg. Sajnos itt is igaz, hogy a minőségi zuhany csövekkel könnyebb a munka és hosszabb lesz az élettartamuk is.

WC. csésze cseréje házilag

Na ez a feladat már meghaladhatja az átlag barkácsoló tudását, de nem lehetetlen a feladat kivitelezése házilag. Most nézzük egy alsó kifolyású WC. cseréjének rövidített verziójú leírását. Zárjuk el a vizet a tartályban. Engedjük le a vizet a tartályból. Kössük ki a WC. csészéből az öblítő csövet. Ha szükséges leszerelhetjük a WC. tartályt is a jobb hozzáférés miatt. Távolítsuk el a WC. csésze rögzítését (ez lehet csavar vagy szilikon ágy). Tisztítsuk meg a padozatot. Helyezzük fel a WC. ültetőgumit a csésze aljára (ha szükséges vágjuk méretre). Ellenőrizzük a hermetikus csatlakozást a lefolyóra, majd ellenőrizzük a billegés mentes felfekvést a padozatra. Ha szükséges szilikon ágyba is rakhatjuk a csészét.

Amennyiben ugyan olyan típusú a WC. csészét vásároltunk, mint a régi akkor a rögzítő furatok azonos pozícióba kerültek, ha másik típusú WC. csészét vásároltunk, akkor új rögzítő furatokra lesz szükségünk. Ezt még a szilikonozás előtt kell átjelölni a csempére és kifúrni. Fúrás után, tiplizés, majd műanyag betétek behelyezése a csésze furatba és most jönnek a rozsda mentes csavarok. Csak óvatosan húzzuk, meg a csavarokat, mert megrepedhet a csésze. helyezzük fel a csavar takaró gombokat. Ha szükséges használjunk szilikon tömítőanyagot a csésze és a csempe felület közötti tömítésre. Csak a száradás után kössük vissza az öblítőcsövet, az új tömítéssel, majd helyezzük üzembe a WC. tartályt is.

WC. ülőke cseréje házilag

Szereljük le a régi WC. ülőkét. Ez nem mindig megy kézzel, mert a vízkőtől megszorulhattak a csavarok anyái. Kis csavarlazító és egy fogó segítségével menni fog. Precízen tisztítsuk meg a felfekvő felületeket. Amennyiben minőségi WC. ülőkét vásároltunk, akkor minden stimmelni fog és pár perces munka következik. A mellékelt szerelési útmutatót követve rakjuk össze az alkatrészeket. A következő dologra érdemes oda figyelni: a porcelán felülete csak műanyag alátétekkel találkozhat a sérülések elkerülése miatt, a másik, hogy mindig van lehetőség az előre-hátra pozíció állításán, erre figyeljünk. A rögzítő csavarokat erősen kell meghúzni, így nem mozdulhat el az ülőke a használat közben.

WC. tartály javítás házilag

Az első jelentős probléma ami jelentkezni szokott a WC. tartályoknál, hogy az elzáró sarokszelep nem zár el, vagy a flexibilis bekötőcső sérült. Mind két hibát könnyű orvosolni. Első lépésben zárjuk el a főelzárót, majd engedjük le a WC. tartályt. Villáskulccsal vagy fogóval először a töltőszelepről, majd ezután a sarokszelepről is kössük le a flexibilis bekötőcsövet. Tekerjük ki a régi sarokszelepet a fali menetből. Tisztítsuk meg a meneteket. A vásárlásnál ügyeljünk a menet méretekre és a flexicső hosszára. Ha nem vagyunk biztosak a méretekbe, akkor inkább vigyük el a szerelvényboltba. Az új sarokszelep beszerelésével kezdjük, a menetet teflonszalaggal vagy kenderkóccal tömítsük. Az óramutató járásával megegyező irányba vigyük fel a tömítő anyagot. Ehet a művelethez azért szükséges a gyakorlat, hogy megfelelő mennyiségű legyen a menettömítés. Ha fixen rögzítettük a sarokszelepet, zárjuk el és engedjük rá a nyomást. Gondosan ellenőrizzük, hogy nincs e szivárgás. Ezután építsük be a flexicsövet. Ha mindent jól csináltunk, akkor 10 évig nem lehet vele probléma.

Most nézzük a tartály belsejében lévő gondok forrásait. Igazából két fő hibajelenséggel találkozhatunk. Vagy túltölt a WC. tartály, ami folyamatos víz leeresztéssel jár a WC. csészébe vagy nagyon lassan tölt a tartály. A cserélendő alkatrészek is két félék lehetnek. Túltöltésné a töltőszelep szokott meghibásodni, a víz szivárgásnál pedig a leeresztő szelep tömítése hibásodik meg. Ha már megbontjuk a tartályt akkor mind két elem cseréje javasolt. Első lépésben zárjuk el a vizet a sarokszelepnél vagy a főelzárónál.

Ezután villáskulcs segítségével kössük le a flexibilis nyomócsövet a töltőszelepről. A rögzítő anyák leszerelés után emeljük ki a töltőszelepet. A leeresztő szelep rögzítése többféle is lehet. Vagy körmök fogják vagy bajonett záras rögzítés van. Legyünk óvatosak, amikor a körmöket kipattintjuk. A szelepek kiszerelése után alaposan tisztítsuk meg a tartály belsejét a vízkőtől és a szennyeződésektől. Szereljük vissza az új leeresztő szelepet, majd az új töltő szelepet. A flexi bekötőcső visszaszerelésénél két darab szerszámra is szükség lehet, hogy ellen tudjunk tartani. Helyezzük víznyomás alá a WC. tartályt, majd állítsuk be az elvárt vízszint magasságot az új töltőszelepen is.

Mosógép és mosogatógép bekötés házilag

Teljesen mindegy, hogy mosógép vagy mosogatógép bekötésről van szó, mert a bekötése ugyan azon el alapján történik. Ha már korábban is volt a helyszínen berendezés akkor a bekötéshez csak egy csavarhúzó és fogó fog kelleni. Csomagoljuk ki az új gépet. Érdemes azért az új gép csomagolásában elhelyezett bekötési utasításokat elolvasni. Első lépésként távolítsuk el az esetlegesen beépített dob és ajtó rögzítő elemeket. Győződjünk meg az új gép sértetlenségéről. Állítsuk tökéletes síkba a menetes lábak segítségével a berendezést. Kössük rá fixen az ürítőcsövet a szifonra a bilincs segítségével. Ezután a töltőcsövet kössük rá a kombinált szelepre, majd adjuk rá a víznyomást. Helyezzük áram alá a gépet. Most jöhet a próba üzem. Amennyiben a vízbekötésnél és szifon csatlakozásnál sem találkozunk vízfolyással akkor jól végeztük el a feladatot.

És ez a hasznos könyv útmutatót ad a komolyabb vízvezeték szereléshez és fürdőszoba felújításhoz. Azonban fontos megjegyezni, hogy csak a megfelelő szerszámok és minőségi anyagok felhasználásával lehetséges a feladatok végrehajtása. Egy csaptelep felszerelése, egy mosogató szifon cseréje, esetleg a WC. tartály felújítása még kezdő barkácsolóknak sem jelenthet problémát, ha betartjuk a termék leírásban foglaltakat.

Vízvezeték szerelés Budapesten és Pest megyében:

Szolgáltatási területeink Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld, Őrmező, Albertfalva, XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Svábhegy, Pesthidegkút, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár

Vízvezeték szerelés Pest megyében

Albertirsa, Aszód, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Cegléd, Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Isaszeg, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród, Nagykáta, Nagykőrös, Nagymaros, Ócsa, Örkény, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Ráckeve, Százhalombatta, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Szob, Sződ, Tápiószele, Tököl, Törökbálint, Tura, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház, Visegrád, Zsámbék.

Beázások és csőtörések megszüntetése, mosogatógép és mosógép bekötés, vízórák beépítése és cseréje, csaptelepek szakszerű javítása és cseréje, villanybojlerek cseréje és javítása, új csőhálózat kiépítés, vizes helyiségek felújítása, zuhanykabin és zuhanytálca csere, fürdőkád, mosdókagyló és mosogató csere. Vízvezeték szerelés Budapesten – olcsó árakkal.

Vízvezeték szerelő – duguláselhárító, fűtésszerelő szolgáltatások – Budapest minden kerületében és Pest megyében – olcsó árak, gyors megérkezés, garancia vállalás az elvégzett munkára.

4.8/5 - (17 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma