A vízvezeték szerelő telefonszáma

A vízvezeték üzemi nyomása

A városi vízhálózatok különböző nyomászónákra tagolódnak. A zónákon belüli, sokszor jelentős nyomás különbségnek két fő oka van: a zóna vízigénye és a zóna területének magassága. A vízigény többszöröse is lehet egy sűrűn lakott vagy ipari felhasználókkal tarkított területrésznek, mint egy gyéren lakott, kis vízigényű területnek. A másik oka a jelentős víz nyomás különbségnek a magasan fekvő területekre csak sokkal nagyobb nyomással (nyomásfokozó szivattyúk használatával) lehet eljuttatni vizet.

A vízvezeték üzemi nyomása
A vízvezeték üzemi nyomása

A területi vízműszolgáltatók általában: 1,5 bártól 16 bárig tudnak üzemi víznyomást szolgáltatni. A leggyakoribb üzemi víznyomás azonban 4-6 bár között van. A víznyomás állandó és megfelelő szinten tartása létfontosságú a fogyasztók számára, mert vízvevő berendezéseik (WC. tartály, kazán, vízmelegítő) vagy nem fognak működni, vagy meghibásodhatnak a túl alacsony vagy túl magas víznyomástól.

A vízmű társaságok manapság már csak a legkorszerűbb, korróziótűrő és nagy szilárdságú anyagokat használják a vízműhálózatokban, ezek: gömbgrafitos öntöttvasat és KPE műanyag csövek. Fontos még megjegyezni, hogy az otthoni víznyomás fokozására csak a vízművek által jóváhagyott és beépített nyomásfokozó építhető be, mert az nem történhet meg, hogy a városi hálózatra plusz nyomást adunk ismeretlen eredetű (szennyezett vízzel) !

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.

Vízvezeték szerelés, csaptelep csere, fürdőszoba felújítás – Budapest:
I. kerület – Vár, II. kerület, III. kerület – Óbuda és Békásmegyer, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület – Rákosmente, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel,  XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár

Kiemelt szolgáltatási területein –  Pest megyében:
Albertirsa, Aszód, Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs,  Dabas, Dunaharaszti, Dunakeszi, Dunavarsány, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Halásztelek, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród,  Nagymaros, Ócsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz,  Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Tápiószele, Törökbálint, Tura, Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház, Zsámbék.

Kiemelt Pest megyei települések ahol vízvezeték szerelést vállalunk:

A vízvezeték üzemi nyomása
5 (100%) 2 votes

A vízvezeték szerelő telefonszáma