A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték szerelés rézcsővel

A vízvezeték szerelő szakmára és az ezzel együtt járó csőhálózat és lefolyórendszer kiépítésére mindig szükség lesz. A megjelent korszerű csőkötési technológiák már szinte kiszorítják a hagyományos menetes, hegesztett és forrasztott csőkötéseket, de a korábban kiépített hálózatok karbantartásánál fontosak lehetnek a szakmai ismeretek megléte. Egy képzett vízvezeték szerelő szakember nem fog zavarba jönni egy menetvágástól, vagy hegesztéstől vagy forrasztástól. Igaz, hogy a mai korszerű prés kötések és több rétegű csövek kissé háttérbe szorították a hagyományos rézcsöves forrasztásokat, de bebizonyosodott, hogy a vízvezeték szerelés rézcsővel, még mindig az egyik legkiforrottabb és legmegbízhatóbb vízvezeték szerelési technológia.

És egy kis olvasni való a rézcsőszerelésről:

Rézcső típusok a vízvezeték szerelésben:

Kemény rézcső: Leggyakrabban gázvezeték és fűtésszerelés esetén alkalmazzák a szakemberek. Az iparban is jelentős a felhasználási területe: nyomásfokozóval szállított folyadékok és gázok esetén. Rendkívül tartós, megbízható. Természetesen ivóvíz vezeték kiépítésére is alkalmas. az egyes elemek: kemény forrasztással és prés kötéssel kapcsolhatóak össze. A kemény rézcső élettartama 100 év is lehet.

Lágy rézcső: Alkalmazási területe csak kevéssé tér el a kemény rézcsőtől. A nevében is benne van, hogy lágy rézcső, tehát minden képen, több benne az ötvöző anyag, ezért sokkal jobban alakítható károsodás nélkül. Mivel könnyebben formálható ezért a lágy rézcsöveket előszeretettel használják, vagy padlófűtés kiépítésekor. Műanyag bevonatos kivitelben, tekercsben is kapható. A lágy rézcső élettartama 60 év is lehet.

A leggyakoribb rézcső méretek a lakossági felhasználás területén:
15 x 1 mm – 2,5 méter/szál
15 x 1 mm – 5 méter/szál
15 x 1 mm – bevonatos tekercsben
18 x 1 mm – 5 méter/szál
18 x 1 mm – 2,5 méter/szál
18 x 1 mm – bevonatos tekercsben
22 x 1 mm – 5 méter/szál
22 x 1 mm – 2,5 méter/szál
22 x 1 mm – bevonatos tekercsben

Szerszámok és kellékek a rézcsöves vízvezeték szereléshez:
– rézcsővágó eszköz, mely egyenletes és körkörös vágást biztosít
– rézcső sorjátlanító, a tökéletes illeszkedéshez elengefhetetlen
– acélgyapjú dörzseszköz a forrasztó anyag tökéletes kapcsolódásához
– csőméret kalibráló eszköz a pontos mérettartáshoz
– forrasztó berendezés
– forrasztó anyag
– folyató szer, forrasztó paszta
– tisztító anyag a forrasztási maradványok eltávolításához

Hogyan történik a rézcsöves vízvezeték szerelés:

Milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a rézcsöves szerelés kivitelezésekor:
Vezeték típusa: ivóvíz vagy fűtési rendszer függvényében alkalmazott segédanyagok. (forrasztó és folyató anyagok) Csőátmérők: mechanikus kialakítások, lágyítás, hajlítás, nyak kihúzás csak bizonyos átmérő felett. Préselés: megfelelő szabványú tömítések (O gyűrűk alkalmazása)

Még egy fontos szabály ivóvíz vezeték esetén: amennyiben részleges korszerűsítésről van szó és régi acélcső lesz rézcsővel kiegészítve, akkor a víz folyásának irányában a rézcső után nem következhet horganyzott acélcső, mert a vízben oldott oxigén hatására felszabaduló rézionok az acélcső korrózióját okozhatja.

Vízvezeték szerelés rézcsővel,  Budapest minden kerületében és Pest megye teljes területén –  olcsó és kedvező árak,  gyors megérkezés,  garancia vállalás az elvégzett munkára. Keresse szakembereinket és kérjen árajánlatot.

4.9/5 - (8 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma