A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték nyomáspróba

Vízvezeték nyomáspróba

Minden új és felújított vízvezeték és fűtési rendszer átadása előtt nyomáspróbát kell végezni. Tehát a falazatok burkolatok beépítése előtt (a még nyitott csőhálózatot) tesztelni kell. A vízvezeték rendszer nyomáspróbájáról pedig jegyzőkönyvet szükséges készíteni, az utólag felmerülő problémák elkerülése végett. A Magyar Szabvány is kitér a próba részleteire. A kültéri és beltéri ivóvízhálózatokat a városi nyomás 1,5 szeresével (nyomásfokozással) is szükséges tesztelni.nyomasproba-vizvezetek

Legalább kettő alakalommal szükséges feltölteni az egész rendszert pár óra különbséggel és nagyon alaposan megvizsgálni a hálózat minden elemét, különös tekintettel a csőkötésekre, elzáró idomokra. Alapos szakember a lefolyó és csatorna hálózatot is nyomáspróba alá veszi. Oly módon, hogy az utolsó kifolyó szakaszt eldugaszolja, így dugulást imitál a rendszerben, majd feltölti a lefolyó rendszert vízzel. Amennyiben hiányzik egy „O” gyűrű vagy sérült a cső szivárgás lesz tapasztalható, amit azonnal javítani szükséges.

Vízvezeték szerelés Budapesten

Általános hibaforrások lehetnek

Menetes idomok, préselt kötések, forrasztások, tömítéssel ellátott szerelvények. Sajnos vannak olyan rejtett hibák, amik csak 1-2 év múlva derülnek ki, ilyenek a láthatatlan anyag hibák. Elfogadott szempont, hogy padló alatt és falban nem toldunk csövet, hanem egy szálból építjük be.

A nyomáspróba jegyzőkönyvének minimális tartalma

Nyomáspróba időpontja:
Az építménycíme:
Kivitelező neve:
Nyomáspróba adatai:
A nyomás a nyomáspróba nyomásértékei:
Nyomáspróba időtartama:
A nyomáspróba a technológiai leírása:
Megfelelőség: igen vagy nem
Nyomáspróbát végző személy neve:

Vízvezeték szerelő – duguláselhárító és  fűtésszerelő szolgáltatások – Budapest minden kerületében és Pest megyében – olcsó árak,  gyors megérkezés,  garancia vállalás az elvégzett munkára.
Vízvezeték és fűtési rendszer
Vízvezeték és fűtési rendszer

Vízvezeték rendszerek felújítása, csőhálózatok cseréje és szerelése  –  Budapesten:
I. kerület – Vár,  II. kerület,  III. kerület – Óbuda,  IV. kerület – Újpest,  V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel,  XXII. kerület – Budafok,  XXIII. kerület – Soroksár

4.6/5 - (24 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma