A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vízvezeték árok mélysége

A vízvezeték szerelésben, napjainkra az ólom, acél és horganyzott acél csöveket felváltották a nagy szilárdságú műanyag csövek. Ezek a műanyag csövek, praktikusak (szigetelést nem igényelnek), rendkívül hosszú élettartamúak (korrózió állóak) és tetszőleges hosszban kaphatóak (tekercses kivitel). Azonban a talajszint alatt történő fektetésnél be kell tartani a fagyhatárra és fagykárra vonatkozó szabályokat.

Vízvezeték árok mélysége
Vízvezeték árok mélysége

Meddig fagy le a talaj?

Extrém, hosszú hidegben, ugyan is akár 80 cm mélyig is lefagyhat a talaj és hiába van a műanyag csőnek bizonyos rugalmassága, azonban a megfagyott víz kitágulásának nem tud ellen állni és szétreped. Fontos még megemlíteni hogy kert csapoknál és locsolási pontoknál szükséges leeresztővel (fagytalanító) kombinált elzáró beépítése, hogy a talajsít feletti csőszakaszból az elzárást követően ki tudjon folyni a víz.

Mennyi legyen a vízvezeték árok mélysége?

Általánosságban elmondható hogy a vízvezeték fektetési mélysége 0.8 méter és 1.2 méter között legyen. Ez a mélység a leggyakoribb: 16 – 75 mm csőhálózatra vonatkozik. Azonban rengeteg minden befolyásolja a dolgot: cső átmérő, cső falvastagság, hajlítás, talaj milyensége, talaj tömörsége, várható terhelés. A fagyhatár betartása és a vizes árok mélysége a lefolyó vezetékekre is vonatkozik, itt is szükséges a min. 80 cm. fektetési mélységet betartani, hogy ne fagyjon el szennyvíz vezetékünk.

Vízvezeték a fagyhatár alatt beépítve
Vízvezeték a fagyhatár alatt beépítve

 Vízvezeték szerelő Budapest – duguláselhárító, fűtésszerelő szolgáltatások – Budapest minden kerületében és Pest megyében – olcsó árak,  gyors megérkezés,  garancia vállalás az elvégzett munkára.

Csatorna csere, lefolyócső csere  –  Budapesten

I. kerület – Vár,  II. kerület,  III. kerület – Óbuda,  IV. kerület – Újpest,  V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel,  XXII. kerület – Budafok,  XXIII. kerület – Soroksár

Vízvezeték szerelő Budapest

Kiemelt szolgáltatási területein –  Pest megyében:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród,   Ócsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz,  Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Törökbálint,  Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház,  Zsámbék.

Kiemelt Pest megyei települések ahol vízszerelést vállalunk:

4.7/5 - (22 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma