A vízvezeték szerelő telefonszáma

Villanybojlerekről általában

A bojlerek a leghatékonyabb módszerek meleg víz előállítására, hivatalosan elektromos fűtésű tároló rendszerű vízmelegítőnek nevezik őket. A villanybojlereket a vízmelegítő rendszer szerint átfolyós és tárolós, a bennük lévő nyomás szerint nyitott és zárt rendszerűként különböztetjük meg.A bojler részei:

Víztároló tartály, hőszigetelés, fűtőtest, hőmérséklet szabályozó, hőmérséklet korlátozó, biztonsági szelep (zártrendszerűnél), burkolat.A bevonattal ellátott bojlereknél van egy plusz elem, az aktív anód, ami védi az acélt a korróziótól. Ez tulajdonképpen egy magnézium ötvözet rúd, amit időnként cserélni kell, mert fogy.

bojler-belso

A bojlerek hőmérséklet szabályozóval vannak felszerelve, mellyel kiválaszthatjuk, hogy milyen meleg vizet akarunk, de az energiatakarékosságban is szerepe van. Kisebbre állítva kevesebbet fogyaszt és kevésbé vízkövesedik. A bojlerek egyik legfontosabb eleme a hőkorlátozó, ami a hőfokszabályzó meghibásodása esetén lép működésbe és megakadályozza a víz túlmelegedését, így az nem alakul gőzzé. A hőkorlátozók esetében az oldalukon lévő két füllel lehet újraindítani a fűtést. Ez nem megoldás, hiszen a működését kiváltó hiba még fennáll, ezt ki kell javítani.

Bojlerek tisztításánál az első lépés az áramtalanítás. Ezt követi a hideg víz csap elzárása, majd a víz leengedése a tartályból úgy, hogy nyissuk kis a biztonsági szelep gombjával a szelepet. A meleg víz csap legyen nyitott. A maradék víz a zárófedél levétele után távozik. A mély búra eltávolítása következik 3 csavar kicsavarásával. Kössük ki a vezetékeket, majd távolítsuk el az elektronikát. A hőkorlátozó és szabályozó eltávolításakor legyünk óvatosak, érzékeny készülékek. A zárófedél eltávolítása után benézhetünk a bojlerbe. A deformált a fűtőbetétet cserélni kell, az elhasznált anódot is. Ha 24 hónap elteltével az anód ép, földelési hiba van, ezt sürgősen vizsgáltassuk ki szakemberrel.

Bojler javítás

Vigyázni kell, hogy a bojler soha ne legyen kívül vizes. A tartály szivárgását legtöbbször a zárófedél korróziója okozza. A hibás zárófedelet azonnal cserélni kell, amíg ez nem történt meg, a bojlert használni veszélyes! Ha a szivárgás a tartály és a szigetelés közül jön, nem elég a javítás, az egész készüléket cserélni kell.

Ha a biztonsági szelep kivezető csövén folyik a víz, az a túlnyomás jele. Nincs nyomáscsökkentő beszerelve, ezért a nyomás a biztonsági szelepen keresztül egyenlítődik ki. Biztonsági szelepet fontos a váltakozó nyomású helyeken felszerelni, de használata sehol nem árt.

Vízvezeték szerelés, duguláselhárítás, fűtésszerelés és gyors szolgálati hiba elhárítások, rövid határidővel – Budapest teljes területén és Pest megyében – vízvezeték szerelés kedvező árak, gyors megérkezés, garancia vállalás minden elvégzett munkára. 

5/5 - (3 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma