A vízvezeték szerelő telefonszáma

Villanybojler vízkőmentesítése

Villanybojler vízkőmentesítése
A villanybojlereket akár évtizedeken át használhatjuk fennakadás nélkül, de ehhez rendszeres karbantartásukra van szükség. A vízkő a bojlerek számára talán a legnagyobb ellenség, lerakódik a fűtőszálra, majd idővel a bojler alján gyűlik össze. Ennek kitisztításával nem érdemes házilag próbálkozni, a villanybojler vízkőmentesítése a szakembert igénylő feladatok közé tartozik.

Villanybojler vízkőmentesítése
Villanybojler vízkőmentesítése

Amikor a vízkő már nagy mértékű lerakódásokat képez a fűtőszálon, a bojler működését nehezíti. 2-3-szor annyi energiát használ fel a víz melegítéséhez, mint egyébként. A fűtőszál olyannyira felmelegszik, hogy megégeti a tömítéseket, ez pedig a bojler csöpögését fogja maga után vonni. Gazdaságosan csak egy vízkőmentes villanybojler üzemeltethető, éppen ezért a vízkőtől megszabadítani a készüléket nem elhanyagolható feladat.

1-2 év alatt akár több kiló vízkő felhalmozódhat a bojler belsejében. A vízvezeték szerelők nem ritkán több vödörnyi vízkövet távolítanak el a készülékekből, ami képes teljesen leszigetelni a fűtőszálat. Ezt abból is észre vehetjük, jóval több időre van szüksége, hogy a kívánt hőfokra felmelegítse a vizet, de egyéb problémákat is okozhat a vízkő.

Nem kell sokat várni, hogy a villanyszámlánkon is lássuk a különbséget egy jól működő és egy teljesen elvízkövesedett villanybojler között. Általában a vízkő miatt a készülékek 30%-kal több áramot fogyasztanak rendeltetésszerű használat mellett, mint a jó állapotban lévő bojlerek. Ez még a jobbik eset, ugyanis a vízkő akár teljesen tönkre is teheti a készüléket.

Vízvezeték szerelés Budapesten és a környező településeken – vízszerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
4.4/5 - (5 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma