A vízvezeték szerelő telefonszáma

Vélemények és köszönetek

Tisztelt Látogató.
Ebben a rövid bejegyzésben gyűjtöttük összegyűjtöttünk pár köszönő üzenetet, melyek szóban, Email-ben vagy Facebookon érkeztek. Általánosságban elmondható, hogy ezen munkáink nem új vízvezeték rendszer kiépítésére vonatkoztak, hanem inkább hibafeltárásra vagy vízvezeték szerelők által ejtett hibák kijavításáról szóltak.

Egy nem oda való csaptelep cseréje.
Újpesti családi házban volt korábban szaniter csere, de olyan csaptelepet szerelt fel a mester a mosdóra, aminek a kifolyócsöve olyan nagy volt, hogy egyáltalán nem lehetett használni a mosdót, mert a víz megnyitásakor nem a mosdókagylóba folyt, hanem a használó hasára vagy lábára. Itt a normális használatot csak egy új, de sokkal kisebb kifolyócsővel rendelkező, ide való csaptelep beépítése oldotta meg az évek óta fennálló problémát. Belegondolni is szomorú, hogy évekig szenvedtek a lakók ezzel a béna megoldással.

Rossz bekötés a mosógépnél.
Szintén egy kertes ház fürdőszobájába akadt probléma a mosógép környékén. Új vízvezeték rendszer kivitelezés történt, de a háziasszony elmondásából kiderült, hogy furcsán működik a mosógép és a mosást követően a ruhák egy része, a kímélő program ellenére is összement. Mivel még nem találkoztunk ilyesmivel, próba mosást kellett végeznünk, de hamar kiderült, hogy mi a gond. A vízvezeték szerelő kolléga összecserélte a vezetékeket és a forró vizet kötötte rá a mosógép betáp csapjára. Így vissza bontottuk a vízvezetékek a bojlerig, és a hideg víz lett rákötve a gépre, így a továbbiakban már jól működhetett a mosógép.

A vízóra ami pörög, de nincs vízvétel a lakásban.
Valahol a belvárosba hívtak minket, hogy pörög a vízóra, de nem eresztik sehol a vizet a lakásban. A tulajdonosnak nagy szerencséje volt, mert még semmi nem ázott szét, hiszen a vízóra csak pár napja lett megnyitva. Az elmondásból kiderült, hogy teljes vízvezeték hálózat csere történt, de az elmúlt hónapokban nem lakott senki a belvárosi lakásban, ezért lezárták a vízóránál a főelzárót. Ez volt a szerencse. Rövid nyomozás után (műszeres bevizsgálás) kiderült, hogy a fürdőszobában lesz a gond. A pontosan behatárol terület kibontása után, már látszott a csempe mögött átázott fal szakasz. Itt egy kulcsos kötésnél lévő hollander nem lett megfelelően meghúzva ezért szivárgott a víz. Igazából cserélni sem kellett semmit csak megfelelően meghúzni a szerelvényt. Szerencsére volt tartalék csempe így nyom nélkül lett kijavítva a szivárgás.

Csak korlátozottan jön a meleg víz a mosogató csaptelepből.
A jelenség az átadást követően már jelentkezett, de a hálózatot kiépítő vizes szakember eltűnt. Na ez egy komoly kihívásnak ígérkezett, mivel előttünk már több vízvezeték szereléssel foglalkozó szakember is vizsgálta a hibát, de levonultak. Mint a többiek mi megfutottuk az alap köröket. Első körben a kazánnál lévő meleg vizes csapot vettük le, de itt még tökéletes volt a nyomás, majd a mosogató alatt lévő sarokszelepet szereltük le ez is rendben volt, de itt már nem jött meg a megfelelő víznyomás. Így be tudtuk határolni, hol van a dugulás a meleg víz vezetékben. Amit még gyanúsnak vélt a kollégánk, hogy a meleg víz megeresztést követően a konyha sarkából halk zúgás hallatszott. Ez már jó kiindulási alapnak bizonyult. Itt kibontottuk a falat és egy könyököt és a hozzá tartozó hollanderes kötést találtunk. A kötést szétszedve találtunk meg a zúgó hang forrását és a víznyomást csökkentő hibát. Sajnos felületes volt az előző szerelő és egy beszorult műanyag védő kupakot hagyott benne a könyökbe. Ez csökkentette le a meleg víz nyomását és ez adta ki a furcsa rezonáló hangot is.

5/5 - (2 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma