A vízvezeték szerelő telefonszáma

Milyen a jó WC. csésze ?

Milyen a jó WC. csésze ?A fürdőszoba felszerelési szakáruházakban és barkácsáruházakban legalább 50 fél WC. csésze közül választhatunk. Rengeteg a méret, forma, dizájn és típusválaszték. Falra szerelhető, aljzatra szerelhető, monoblokkos, alsó és hátsó kifolyású,  lapos és mély öblítésű kivitelek létezne… és ezek keverékei a vízöblítés tekintetében.

Kialakításuk tekintetében léteznek alsó kifolyásúak, ahol a szennyvízcső nem látszik és van hátsó kifolyású, ahol A WC. csésze hátulján látható a vízszintesen elmenő szennyvíz vezeték. A hátsó kifolyású WC. csészék főleg a lakótelepeken és olyan tetőterekben elterjedtek, ahol nincs mód a WC. csésze alatt a födém áttörésére.

Víz öblítésük tekintetében léteznek lapos és mély öblítésűek. A mély öblítésen belül pedig létezik első és hátsó garatos. Hagyományosnak a lapos öblítésű, alsó kifolyású típus mondható. Napjainkra viszont a mély öblítésűek jöttek jobban divatba.

Mély öblítésű:
Előnyök: olcsóbb, könnyebb tisztán tartani, szagmentesebb, kevésbé vízkövesedik.
Hátrányok: felfröccsen a víz a fenekünkre, nem látható ha gond van a széklettel.

Lapos öblítésű:
Előnyök: a széklet vizsgálat egyszerűbb és nincs víz felfröccsenés székelés után.
Hátrányok: drágább, vízkövesedésre hajlamosabb, nehezebb tisztán tartani.

Egyébként van ahol a mély öblítéses WC. csészét, szállodai WC.-nek hívják, mivel nem szükséges annyira használni a WC. kefét. A lapos öblítésű WC. csészét pedig kórházi WC.-nek, mivel itt képesek vagyunk széklet mintát venni. Sokan esetek már abba a hibába, hogy mély öblítésű csészét szereltettek fel, úgy, hogy előtte ritkán használtak ilyet, majd 1-2 héten belül fel is bontatták, mert képtelenek voltak megszokni a felfreccsenő vizet, vagy a félguriga WC. papír behelyezését a “nagydolog előtt”.

Természetesen, ízlés és pénztárca dolga, de egy jó minőségű lapos öblítésű “Alföldi WC. csésze” ideáli választás lehet. Az Egyesült Államokban a monoblokkos kivitel a népszerűbb, Nyugat-Európában a falra szerelt típus a népszerűbb. A cikkben nem tértem ki a monoblokkos és a falra szerelt kivitelek részletes ismertetésére, mert a WC. csésze belső kialakítása nem tér el a felsoroltaktól. Vízvezeték szerelő Budapest.

Milyen a jó WC. csésze ?
4.6 (91.67%) 12 votes

A vízvezeték szerelő telefonszáma