A vízvezeték szerelő telefonszáma

Mi okozhat alacsony víznyomást?

Mi okozhat alacsony víznyomást?
Mikor azt vesszük észre, hogy a csapból a megszokotthoz képest kevesebb nyomással érkezik a víz vagy a mosógép nehezebben tölti be a vizet, akkor az alacsony víznyomás problémájával állunk szemben. Ennek hátterében többféle ok rejtőzhet, kezdve a legegyszerűbbtől egészen a komoly gondig. Ezért semmiképp se hagyjuk figyelmen kívül és járjunk utána a probléma forrásának!

Első lépésként azt ellenőrizzük, hogy az alacsony víznyomás valamennyi szerelvénynél egyformán jelentkezik-e. Ugyanúgy lecsökkent a nyomás a wc-ben, mint a mosdónál vagy kádban? Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy csak egy bizonyos helyre korlátozódik a probléma, ezt vegyük górcső alá!

A konyhai és fürdőszobai csapok esetében gyakori probléma a vízkő. Ez eltömíti a szűrőket és a fúvókákat, ilyenkor tapasztalhatjuk azt, hogy a zuhanyfejből furcsán csordogál a víz. Csavarjuk szét és tisztítsuk meg alaposan a vízkőtől. Amennyiben olyan szilárdságú vízkővel állunk szemben, melynél a tisztogatással már elkéstünk, csak az érintett részek cseréje oldhatja meg a gondunkat.

Előfordulhat, hogy a vízkő kegyes volt hozzánk és nem is ez okozza a galibát, hanem a tömítések, szelepek elöregedése, melyek így már nem tudják ellátni funkciójukat. Ebben az esetben természetesen nem lehet szó javításról, csak a csere jelenthet megoldást, amit akár házilag is kivitelezhetünk.

Mind közül a legkomolyabb gondot a csőtörés jelenti. Ha ezt a lapot húztuk, még mindig nyerhetünk, ha minél előbb fordulunk szakemberhez. A csőtörés lehet, hogy látványos fennakadást egy ideig nem okoz és megnyugtathatjuk magunkat azzal, hogy az alacsony víznyomással még együtt tudunk élni, de nem érdemes ezzel félresöpörni a problémát. A csőtörés igen komoly anyagi károkat tud okozni, hiszen kárt tehet a falakban, az aljzatban, a burkolatban és megannyi más probléma kiinduló forrása lehet. Bár a csőtörés javítása sokszor komoly munkálatokat von maga után és ezért gyakran költséges is, még mindig olcsóbb, mintha hagynánk elfajulni és utána kellene helyrehoznunk az elszenvedett károkat.

Vízvezeték szerelés Budapesten, az alábbi szolgáltatásokat vállaljuk:
WC. csésze cseréje, mindenféle WC. típusnál, beszerzéssel is, vízvezeték excenter cseréje a falban, zajos – zúgó vízvezetékek és szerelvények cseréje a falban, csöpögő csapok javítása és cseréje, mosogató és mosdó szifonok beszerelése, falba épített WC. tartály szerelés és javítás, fürdőszobai mosdó csaptelep bekötése, szerelése, mosogató csaptelep bekötése, kerti és fagytalanító csapok cseréje Budapesten. Vízvezeték szerelő Budapesten és Pest megyében. Csaptelepek, szifonok, WC. tartályok és WC. csészék cseréje. Elzárók, szelepek és golyós csapok cseréje.

5/5 - (1 vote)
A vízvezeték szerelő telefonszáma