A vízvezeték szerelő telefonszáma

Kerámiabetétes csaptelep javítása – házilag

A kerámiabetétes csaptelepek az újabb generációt képviselik a ma már korszerűtlennek tekintett gumibetétes változatok után. Élettartamuk hosszú ugyan, de a vízkő és egyéb szennyeződések ezeket sem kíméli, főleg azokban az épületekben, ahol nagyon kemény a víz vagy régi a vízvezetékrendszer.

Korszerű kerámiabetétes csaptelep

Miből készül a kerámia betét?

Az egy- és kétkaros csaptelepeknél a kerámiabetét több funkciót is ellát. Alumínium-oxidból készítik, ami tartós, kopásálló felületet biztosít. A kerámiabetétek gondoskodnak a tökéletes vízzárásról, nem deformálódnak, megtartják eredeti formájukat, ellenállnak a korróziónak, a lúgnak, a savnak, a hőnek és a mechanikus szennyeződéseknek is.

Karos kerámiabetétes csaptelepHogyan működik?

A kerámiabetétes csaptelepek esetében két egymáson csúszó kerámia korong nyitja meg vagy zárja el a víz útját. Ezeknek a korongoknak az egymáson csúszó felületei tökéletesen simára csiszoltak, elkészítésük a gyártóktól magas fokú felkészültséget és precizitást igényel. A kerámiabetéteket speciális zsírral vonják be, majd összepréselik őket. Szétszedhetetlenek, de mégis képesek csúszni egymáson. Érdemes olyan csapot választani, ami nagyobb átmérőjű betéttel rendelkezik, ami lehetővé teszi a víz finomabb szabályozását.

Kerámia betét csaptelephez

A meghibásodás lehetőségei

A kerámiabetétes csaptelepek is meghibásodhatnak. Erre utal, ha nehezebben tudjuk elzárni vagy folyamatos csöpögést tapasztalunk. Bár a kerámiabetét nem kopik el, a vízkő komoly károkat tud benne tenni, és egy idő után a kenőanyag is elfogy belőle. A kerámiabetéteket akár saját kezűleg is ki lehet cserélni. A szerelvény üzletekben a javítókészlet pár ezer forintért beszerelhető, de a művelet speciális szerszámokat igényel.

Betét a csaptelephezTanácsok és javaslatok

A vízvezeték szerelő szakemberek javasolják, hogy a jövőbeli csaptelep cserénél és választáskor vegyük figyelembe a termék súlyát is, hiszen minél nehezebb a kerámiabetétes csaptelep, annál tartósabb lesz. Élettartamuk elérheti akár a 30 évet is, de a vízkőre való érzékenysége miatt a legtöbb gyártó csak vízlágyító berendezéssel való együttes használat mellett engedi érvényesíteni a garanciát. A leggyakoribb hibaforrása a kerámiacsapos csaptelepeknek a nagy méretű gumitömítések elkopása és elöregedése.

Hogyan lehet a csaptelepet felújítani?

A videóban egy fürdőszobai csaptelep javítása látható. Avagy, hogyan cseréljünk kerámiabetétet a csepegő csaptelepünkben?  Némi kézügyesség és egy-két szerszám segítségével tízezreket spórolhatunk, ha mi magunk cseréljük ki a megkopott kerámia betétet. Szinte minden minőségi lengőkaros csaptelephez árulnak csaptelep felújító készletet, ami jóval olcsóbb mint egy komplett csap és annak beszerelési díja.

Csaptelepek beszerelése és beépítése Budapest területén. Mosdó, mosogató, fürdőkád csaptelep szerelés. amennyiben csöpög kerámiabetétes csaptelepe nem kell egyből kidobni. Manapság már minden modern csaptelephez árulnak javítókészletet. Vízvezeték szerelő kollégáink fel tudják újítani szinte az összes kerámia betétes csaptelepet.

Kerámiabetét - csaptelep belsőrész

 

Vízvezeték szerelő szakembereink Budapest minden kerületében dolgoznak: I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapesten.

Korszerű kerámia betétes csaptelepek

Kiemelt szolgáltatási területeink Pest megye területén:
Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csömör, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd,Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Mogyoród, Monor, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Telki, Üröm, Vác, Vecsés, Veresegyház, Aszód, Maglód, Isaszeg, Pécel.

5/5 - (7 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma