A vízvezeték szerelő telefonszáma

Hogyan válasszunk csaptelepet a konyhába ?

Hogyan válasszunk csaptelepet a konyhába ?
Akár a konyhafelújítás keretében szeretnénk új csapot, akár a régi csöpögő helyett van szükségünk egy megbízhatóra, óriási a kínálat, melyből választhatunk. Aki évtizedekkel ezelőtt vásárolt utoljára csapot, meg fog lepődni, mennyit változott azóta a világ ezen a téren is.

mosogato-csaptelep

Mielőtt megvásárolnánk a kinézetre tetszetős csapot, először meg kell nézni, hogy milyen feltételek állnak rendelkezésünkre. Ha a csappal együtt a mosogatót is kicseréljük, szabad kezet kapunk, de ha a már meglévő mosogatóhoz szeretnénk egy új csapot, annak a nyílásaihoz kell csaptelepet választanunk. A konyhai mosogatók valamennyi típusára jellemző, hogy magasak és forgathatók, hogy ne akadályozzák a mosogató használatát. Léteznek megemelhető típusok, melyeket szükség esetén, pl. egy nagyobb lábos elöblítésekor még feljebb tudunk húzni, hogy jobban hozzáférjünk az edényhez. A konyha csaptelepek praktikus kiegészítője a zuhany, amit elsősorban zöldségek, gyümölcsök elöblítéséhez használhatunk.

És hogy mik vannak….

Konyhai megoldás
Konyhai megoldás

Sajnos van akinél ilyen megoldást találtunk a konyhai mosogatásra. A falikút még talán elmegy…  de, hogy keverőcsap sincs. Tehát a vízhőfok a csak a falikút alján egyenletes, mert ugye az egyik csapból hideg víz a másikból meg forró jön. És ezt a szükség megoldást évtizedekig használta valaki.

Konyhai kerámiabetétes csaptelep

Működési elvét tekintve az egykaros és a keverőcsapos csaptelepek alkotják a kínálatot. Az előbbi számít a modernebb változatnak, ugyanakkor nem biztos, hogy a konyhába ez a legpraktikusabb megoldás. Mivel a kar a kifolyó felett van, igencsak korlátozza annak a magasságát, pedig a mosogatónál az egyik fő szempont, hogy a csap minél jobb hozzáférést biztosítson a mosogatóhoz. Ha mégis az egykaros változat mellett döntünk, vásároljunk hozzá zuhanyfejet is, így kiküszöbölhetjük a problémát.

Konyhai csaptelep
Konyhai csaptelep

Sajnos még napjainkban is sok lakásban falikút tölti be a mosogató szerepét. Itt, ha elromlik a főelzáró, akkor nem a mosogatótálca alatt kell a sarokcsapot cserélni, hanem valahol a falikút felett van az elzáró helye.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.

Napjainkra, akkora a választék a csaptelepekből, hogy szinte már ettől nehéz a választás. Ez a bőség zavara.

Konyhai csaptelepek
Konyhai csaptelepek
5/5 - (2 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma