A vízvezeték szerelő telefonszáma

Fűtési rendszerek tisztítása

A fűtési rendszerek tisztítása nagyon hasznos, de nem mindegy, hogy mikor végeztetjük el. Ha a kazán egyre gyengébben működik, a radiátorok már nem melegszenek fel rendesen vagy a dugulások egyre gyakrabban jelentkeznek, valószínűleg már elkéstünk. A fűtési rendszerek tisztítása elsősorban a megelőzést szolgálja, a rendszeres karbantartás része és nem hibaelhárítási módszer.

A csövekben keringő vízben lévő szennyeződések idővel iszapos és vízköves lerakódásokat képeznek a rendszer egészében, a szivattyúknál, a hőcserélőkben, a radiátorokban. A fűtés ilyenkor fokozatosan elkezd tönkremenni, hatásfoka csökken, míg legvégső esetben helyrehozhatatlan zavar alakulhat ki és eljuthatunk addig, hogy az egész rendszer cserére fog szorulni.

Ennek megelőzéséhez érdemes a rendszer tisztítását bizonyos időközönként elvégeztetni. Mind több vállalkozó hirdeti magát olyan árakon, ami már több mint gyanús. Ahhoz, hogy a tisztítás szakszerűen történjen, vagyis hogy valóban legyen értelme, nem elég egy slaggal átmosni a csöveket. Vegyszerekre és azoknak megfelelő hatóidőre van szükségük ahhoz, hogy az egész procedúrának bármiféle eredménye legyen. Egy nagyon olcsó és nem megfelelő módon végzett fűtésrendszer tisztítás károkat is tud okozni, ha nem szánunk rá elég pénzt, jobb, ha inkább bele se kezdünk! Vízvezeték szerelő Budapest

Ellenben, ha megfelelően végzik, fűtési rendszerünk 100%-os hatásfokkal fog üzemelni, megnövelhetjük a radiátorok és a kazán élettartamát, sokat tehetünk a dugulások ellen is. Egy elöregedett rendszer esetében csodát már nem lehet várni, hiszen a már nagyrészt tönkrement elemeket a tisztítással nem lehet újszerű állapotba varázsolni. Ezért az új fűtési rendszerek esetében érdemes gyakrabban elvégeztetni ezt a munkát, hogy jó állapotukat hosszú éveken át megőrizhessük. A munka elvégzését bízza  fűtésszerelő szakemberre.

5/5 - (6 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma