A vízvezeték szerelő telefonszáma

Eternit csövek

Miből készül az eternit ? Cementhabarcsos, hengerelt csőkészítési technológiával készített cső. Régebben: cementből, azbesztrostból. Nagyüzemi előállítása a 20. század nagyüzemi ipari fejlődéséhez köthető. Jóval olcsóbb mint az öntöttvas vagy acél cső. Nagy nyomás alatt préselik, hengerlik sablonban. Szerkezete: homogén, alaktartó, vízálló, jól formálható. A savakat, lúgokat azonban sokkal rosszabbul bírja, mint a ma használatos korszerű (PVC,KG,PE) vízvezeték és lefolyócsövek.

 

Eternitcső gyártás
Eternitcső gyártás

Az eternit fő felhasználási területei

Elsősorban az építőipar, ezen belül: sík lemezek, hullámlemezek, (tetőfedés) csatorna csövek, vízvezeték csövek és idomok. Viszonylagos olcsó előállítási költsége tette oly népszerűvé az eternitet. A 20. század vége felé azonban észrevették, hogy az azbeszt kötőanyag rendkívül egészség károsító hatású, ezért a napjainkban gyártott eternit alapanyagok már azbeszt mentesek. Napjainkra az eternitből készült csöveket a talajvíz alatt is lehet használni, mert nem mérgezik víz hálózatunkat. A jövő célja az lenne, hogy az összes régi (csatorna, esővezeték, tetőfedő anyag) azbesztes eternit el legyen távolítva környezetünkből.

Eternitcső
Eternitcső

Az azbesztről

Az azbeszt kémiailag magnézium-szilikát, szálas szerkezetű réteg-szilikát, a monoklin rendszerben kristályosodik. Ipari felhasználása a múlt században a 70-80 as évekig jelentős volt. Egészségkárosító hatását sajnos, csak későn bizonyították be. A levegőben a finom szemcsék lebegve oszlanak el, a már beépített szerkezetekből és anyagokból folyamatosan leválva távoznak szemcséi. Az azbesztiozis megbetegedésen túl a tüdőrák nagyon gyorsan kifejlődő formáját okozza. Az ivóvíz bázisokba bekerülő bányavízből is kialakul szennyező hatása. Egészségkárosító hatása miatt a legtöbb iparilag fejlett államban így hazánkban is az azbeszt felhasználását betiltották.

Eternit pala
Eternit pala

Érdekességek

Sokan nem tudják, de még napjainkban is rengeteg, régi eternit alapú csőhálózat (csatorna, nyomócső, csapadékvíz) van a talajban. Ezek folyamatos cseréje zajlik a közműszolgáltatók részéről. Viszont a tetőfedés terén (síklemezek) új reneszánszát éli az eternit. Ma már a sokkal korszerűbb gyártástechnológiának és adalékoknak köszönhetően akár 50 év garanciát is vállalhatnak a gyártók. Természetesen az új eternit alapanyagok, minden egészségkárosító anyagtól mentesek. Tisztelt Látogató, amennyiben csatorna cserére vagy részleges lefolyórendszer felújításra van szüksége keresse bizalommal Budapesti vízvezeték szerelő munkatársainkat.

Sérült csatornaszakasz javítása
Sérült csatornaszakasz javítása

Vízvezeték szerelő szolgáltatásaink

Régi eternit csövek cseréje és javítása. WC. csésze cseréje, csöpögő csapok javítása és cseréje, mosogató és mosdó szifonok beszerelése, WC. tartály szerelés és csere, beszerzéssel, fürdőszobai mosdó csaptelep bekötése, szerelése, mosogató csaptelep bekötése, kerti és fagytalanító csapok cseréje Budapesten.

Vízvezeték szerelő Budapest

Vízvezeték szerelő szakembereink Budapest minden kerületében dolgoznak: I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, IV. kerület – Újpest , V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, XVI. kerület – Mátyásföld, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár – Vízvezeték szerelés Budapesten.

4.5/5 - (22 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma