A vízvezeték szerelő telefonszáma

Darálós WC. beszerelése és beépítése

Darálós WC. beszerelése, beépítése és duguláselhárítása
A darálós WC.-k többsége a századfordulón épített, főként Budapest belvárosára jellemző lakásokban található meg. Nyugaton, már a 60-70-es évektől alkalmazzák a kis átmérőjű lefolyó csöveknél ezt a típusú darálós WC.-t. A szerkezet a maga korában forradalmi újdonságnak számított és megoldást jelentett a komfort nélküli és fél komfortos lakások legfőbb problémájára – a lakáson belüli WC. hiányára. A megoldás lényege, hogy kisebb átmérőjű (63, 50, 40 mm-es) lefolyócsőre van rákötve a WC. – úgy hogy a kifolyó szennyvizet egy daráló felaprítja és nyomás alatt pumpálja be a lefolyórendszerbe.

Darálós WC. javítása
Darálós WC. javítása

Ám minden előnye ellenére a darálós WC.-nek is megvan a maga árnyoldala. Nem ritka, hogy tulajdonosaiknak dugulással kell szembenézniük. A darálós wc-ket azokban a lakásokban alkalmazták, ahol a lefolyócsövek átmérője nem érte el a hagyományos WC.-hez szükséges 110 mm-t. Gyakran csak egy falikút volt működtethető ezekről a kis csövekről, így amikor megszületett az ötlet, hogy a wc tartalmát ne eredeti állapotában, hanem aprítva lehessen lejuttatni a csöveken, valóban sok otthonban jelentette a magasabb komfortszint elérését.

Darálós WC. beszerelése és beépítése

Darálós WC. beépítés
Darálós WC. beépítés

A régi építésű házakban azonban a csövek, melyekhez a darálós WC.-ket bekötötték, már nagyon elöregedtek, ez az oka annak, hogy a tulajdonosok nagyon gyakran tapasztalják a darálós WC.-k eldugulását, még rendeltetésszerű használat mellett is. Sokszor okoz problémát az is, hogy a WC. aprítójára feltekeredik a WC.-ben lehúzott vastagabb papír, cigaretta csikk, nylon zacskó, törlőkendő, intimbetét, vagy egyéb tárgy. Fontos, hogy a darálós WC.-be semmi olyat ne dobjunk, amitől az eldugulhat. Ilyenkor a darálós WC. működése gyakorlatilag megáll.

Darálós WC. tisztítás házilag

– áramtalanítsuk a szerkezetet,
– szereljük le a darálós WC. tetejét (4 db. kis csavar)
– merjük ki a szennylét
– vizsgáljuk meg, hogy nem akadt e fel valami tárgy a daráló egységbe
– tiszta vízzel mossuk át a szerkezetet
– esetleg a szennyvíz kifolyó csövet is megnézhetjük, nem dugult e el
– ha minden rendben, rakjuk össze, majd helyezzük áram alá, és próbáljuk ki
– amennyiben nem találjuk a hiba forrását, hívjunk inkább vízvezeték szerelőt

Darálós WC. javítás, beszerelés és duguláselhárításvízvezeték szerelés és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.

Egyéb érdekes cikkeket olvashat még itt is :
Bűz a csatornában
Technológiák

Darálós WC. beépítés, szerelés és dugulás megszüntetése  Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület – Lipótváros, VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld, Őrmező, Albertfalva, XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Svábhegy, Pesthidegkút, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár

4.5/5 - (21 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma