A vízvezeték szerelő telefonszáma

Darálós WC. beszerelése és beépítése

A darálós WC.-k többsége a századfordulón épített, főként Budapest belvárosára jellemző lakásokban található meg. Nyugaton, már a 60-70-es évektől alkalmazzák a kis átmérőjű lefolyó csöveknél ezt a típusú darálós WC.-t. A szerkezet a maga korában forradalmi újdonságnak számított és megoldást jelentett a komfort nélküli és fél komfortos lakások legfőbb problémájára – a lakáson belüli WC. hiányára. A megoldás lényege, hogy kisebb átmérőjű (63, 50, 40 mm-es) lefolyócsőre van rákötve a WC. – úgy hogy a kifolyó szennyvizet egy daráló felaprítja és nyomás alatt pumpálja be a lefolyórendszerbe.

Megjelenése a múltban

A darálós WC. a II. világháború után jelent meg először Franciaországban és innen indult világhódító útjára. Mivel akkoriban nem az összkomfortos lakások voltak a legelterjedtebbek, fantasztikus újdonságnak számított, hogy szennyvízcsatorna hiányában is meg lehetett oldani házon belül a kisebb-nagyobb dolgok elintézését. A darálós WC. ma is a legjobb megoldást jelenti azokban a századforduló környékén épült bérházakban, melyekben a szükségesnél kisebb átmérőjű lefolyócsövek találhatók, vagyis ahova normál WC.-t nem lehet beépíteni. A darálós WC. számára már elég egy 40 mm átmérőjű cső.

Fajták és típusok

A darálós WC.-nek több típusuk is használatban van. Az egyiknél az őrlő-szivattyú egység a WC.-kagylóhoz illeszthető, ez általában téglatest formájú és műanyag házban van, míg a másik változatnál a kagylóval egybe van építve, ez a típus kerül többe. Az őrlő-szivattyú egység megfelel egy WC.-hez, egy komplett vizesblokkhoz mosdóval, zuhanyzóval, akár mosógéppel is, hiszen mindegyiknek a szennyvizét képes eltávolítani. Léteznek olyan darálós WC.-k, melyek a hagyományos WC.-khez hasonlóan falba süllyeszthetők vagy felfüggeszthetők.

Darálós WC. javítása
Darálós WC. javítása

Előnyök és hátrányok

Ám minden előnye ellenére a darálós WC.-nek is megvan a maga árnyoldala. Nem ritka, hogy tulajdonosaiknak dugulással kell szembenézniük. A darálós WC.-ket azokban a lakásokban alkalmazták, ahol a lefolyócsövek átmérője nem érte el a hagyományos WC.-hez szükséges 110 mm-t. Gyakran csak egy falikút volt működtethető ezekről a kis csövekről, így amikor megszületett az ötlet, hogy a wc tartalmát ne eredeti állapotában, hanem aprítva lehessen lejuttatni a csöveken, valóban sok otthonban jelentette a magasabb komfortszint elérését.

Darálós WC. beépítés
Darálós WC. beépítés

Darálós WC. eldugulása

A régi építésű házakban azonban a csövek, melyekhez a darálós WC.-ket bekötötték, már nagyon elöregedtek, ez az oka annak, hogy a tulajdonosok nagyon gyakran tapasztalják a darálós WC.-k eldugulását, még rendeltetésszerű használat mellett is. Sokszor okoz problémát az is, hogy a WC. aprítójára feltekeredik a WC.-ben lehúzott vastagabb papír, cigaretta csikk, nylon zacskó, törlőkendő, intimbetét, vagy egyéb tárgy. Fontos, hogy a darálós WC.-be semmi olyat ne dobjunk, amitől az eldugulhat. Ilyenkor a darálós WC. működése gyakorlatilag megáll.

Mitől olyan népszerű a darálós WC.?

A darálós WC. azzal szerzett magának népszerűséget, hogy bárhova beépíthető, olyan helyiségekbe is, ahol egyébként nincs megfelelő átmérőjű WC. lefolyó vezeték. A komfort nélküli lakások megmentőjének is nevezhetjük ezt az elektromossággal működő találmányt. A darálós WC.-t falbontás nélkül lehet telepíteni, számos lehetőséget rejt magában, kezdve a szobában kialakított illemhelytől egészen a lakóautók komfortosabbá tételéig.

Darálós WC. tisztítás házilag

– áramtalanítsuk a szerkezetet,
– szereljük le a darálós WC. tetejét (4 db. kis csavar)
– merjük ki a szennylét
– vizsgáljuk meg, hogy nem akadt e fel valami tárgy a daráló egységbe
– tiszta vízzel mossuk át a szerkezetet
– esetleg a szennyvíz kifolyó csövet is megnézhetjük, nem dugult e el
– ha minden rendben, rakjuk össze, majd helyezzük áram alá, és próbáljuk ki
– amennyiben nem találjuk a hiba forrását, hívjunk inkább vízvezeték szerelőt

Egyéb vízvezeték szerelő szolgáltatásaink

Átfolyós vízmelegítő cseréje
Csatorna visszacsapó szelep beépítése
Dugulás elhárítás lakásban és udvaron
Fagycsap csere
Falba épített WC. tartály javítás
Gömbcsap szerelés és csere
Kerti csapok javítása
Komplett lefolyórendszer csere
Komplett nyomóvezeték csere
Lefolyó csövek szerelése és cseréje
Mosdókagyló csere
Mosogató csaptelep csere
Mosogatógép bekötés
Mosógép bekötés
Piszoárok beépítése
Sarokcsap, sarokszelep csere
Szennyvíz csatorna javítás
Szennyvízszivattyúzás pincéből, garázsból
Szifonok javítása és cseréje
WC. csészék szakszerű cseréje
WC. tartály javítás és csere

Darálós WC. javítás, beszerelés és duguláselhárításvízvezeték szerelés és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.

Darálós WC. beépítés, szerelés és dugulás megszüntetése  Budapesten:
I. kerület – Víziváros, Krisztinaváros, Naphegy, Tabán, II. kerület – Rózsadomb, Pasarét, Ady-liget, Hidegkút, Budaliget, III. kerület – Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület – Lipótváros, VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület – Kelenvölgy, Gazdagrét, Lágymányos, Kelenföld, Őrmező, Albertfalva, XII. kerület – Zugliget, Hűvösvölgy, Svábhegy, Pesthidegkút, XIII. kerület – Angyalföld, Újlipótváros, XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Újpalota, Rákospalota, Pestújhely, XVI. kerület – Mátyásföld, Sashalom, Cinkota, Szentmihály, XVII. kerület – Rákosliget, Rákoskeresztúr, Rákoscsaba, Rákoskert, XVIII. kerület – Pestszentlőrinc, Pestszentimre, XIX. kerület – Kispest, XX. kerület – Pesterzsébet, XXI. kerület – Csepel, XXII. kerület – Budafok, Budatétény, Nagytétény, XXIII. kerület – Soroksár

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, WC. duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében. Darálós WC. beépítés, szerelés javítás.

Darálós WC. duguláselhárítás –  Budapest:
I. kerület – Vár, II. kerület, III. kerület – Óbuda és Békásmegyer, IV. kerület – Újpest és Káposztásmegyer, V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület – Rákosmente, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel

 

4.5/5 - (22 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma