A vízvezeték szerelő telefonszáma

Csatornatörés és annak javítása, cseréje

Csatornatörés és annak javítása, cseréje
Bár az elmúlt időszakban már a PVC csövek kerültek túlsúlyba a csatornahálózatokban, a töréstől még mindig nem szabadultunk meg. Napjainkban is ez az egyik leggyakoribb probléma, aminek számos kiváltó oka lehet. Az azonban mindegyik esetre nézve igaz, hogy sok kellemetlenséget és mindig rosszkor érkező extra kiadásokat hoz magával.

Függőleges csatorna részleges cseréje
Függőleges csatorna részleges cseréje
Mosogató lefolyó cseréje az ejtő vezetékig
Mosogató lefolyó cseréje az ejtő vezetékig

A csatornatörés a régi, vasból, betonból vagy eternitből készült lefolyócsövekben fordul elő legtöbbször. Ennek oka elég nyilvánvaló: a csatorna szakasz korrodálódik, a rozsda idővel megeszi, amit a talaj magas savtartalma még inkább elő tud segíteni. Eternit és betoncsöveknél pedig a talajmozgás és a gyökerek okoznak részleges vagy teljes törést.

Sajnos a modernebb PVC csövek sem jelentenek garanciát a csatornatörés elkerülésére. Sajnos anyaghiba bármikor előfordulhat és a rossz illesztés következtében is szemben találhatjuk magunkat a vízzel. Gyakran a kötéseknél elkövetett hibák vezetnek ahhoz, hogy néhány hónap múlva a csatornából elkezd szivárogni vagy éppen ömleni a víz. Ritkábban az is előfordulhat, hogy a talaj vagy a beton súlyát nem bírja el a csatorna és megsérül vagy összeroppan alatta.

Pincei csatornaszakasz részleges cseréje
Pincei csatornaszakasz részleges cseréje

Hogy csatornatöréssel kerültünk szembe, azt több jelből is érzékelhetjük. A falak lassan nedvesedni kezdenek, a talaj megsüllyed, durvább esetekben a padlón áll a víz, de árulkodó lehet a dugulás vagy a csatornaszag is. Ha szennyvíz csatornánál történt a probléma, a vizesedés lassúbb, nyomóvezeték esetében viszont gyorsabb lesz.

Épületen belüli lefolyócső cseréje
Épületen belüli lefolyócső cseréje

A csatornatörés pontos helyét megpróbálhatjuk szakaszolással megállapítani, ha a hálózat különböző szakaszait külön-külön is le tudjuk zárni csapokkal. Amennyiben ez nem vezetne eredményre, szakember segítségét kérjük. A csatornatörés helyének behatárolása és a sérült szakasz helyreállítása az esetek többségében sajnos komoly munka és nem kis kiadás.

Régi eternit lefolyó cső a mi cserére szorul

És az új PVC KG cső, amire ki lett cserélve

Napjainkra olyan fejlett diagnosztikai rendszerekkel dolgoznak a vízvezeték szerelő szakemberek, mint a műszeres nyomvonal meghatározó és az ipari csatorna kamera. Így nem szükséges a teljes lefolyórendszer kibontása, csak az érintett szakasz is javítható. Éppen ezért – főleg régi építésű házak esetében – érdemes néhány évente átvizsgáltatni a csatornarendszert – pl. kamerás vizsgálattal -, hogy megelőzhessük a nagyobb károkat. Budapesti vízvezeték szerelőink készséggel állnak minden megrendelő segítségére.

Udvari csatorna cseréje
Udvari csatorna cseréje
Csatorna javítás
Csatorna javítás
Régi eternit csatorna - ami cserére szorul
Régi eternit csatorna – ami cserére szorul

Vízvezeték szerelés Budapesten

Budapesten az alábbi vízvezeték szerelő szolgáltatásokat vállaljuk:
WC. csésze cseréje, mindenféle WC. típusnál, beszerzéssel is, vízvezeték excenter cseréje a falban, zajos – zúgó vízvezetékek és szerelvények cseréje a falban, csöpögő csapok javítása és cseréje, mosogató és mosdó szifonok beszerelése, falba épített WC. tartály szerelés és javítás, fürdőszobai mosdó csaptelep bekötése, szerelése, mosogató csaptelep bekötése, kerti és fagytalanító csapok cseréje Budapesten.  Vízvezeték szerelő Budapesten és Pest megyében. Csaptelepek, szifonok, WC. tartályok és WC. csészék cseréje. Elzárók, szelepek és golyós csapok cseréje.

5/5 - (3 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma