A vízvezeték szerelő telefonszáma

A zuhanykabinok típusai

A zuhanykabinok típusai
A fürdőszobák kialakítása, a rendelkezésre álló hely és különböző igények határozzák meg, milyen típusú berendezés kerül a fürdőszobába. A zuhanykabinok széles és egyre bővülő kínálata igyekszik mindenféle lehetőségnek és igénynek megfelelni, ezért számtalan megoldás közül választhat a vásárlóközönség. A kabinok csoportosítás több szempont alapján is lehetséges.

A zuhanykabinok típusai
A zuhanykabinok típusai

Tálcás vagy tálca nélküli zuhanyzók: mára elterjedt megoldás a fürdőszobákban tálca nélküli zuhanyzórész kialakítása, ami lehet egyszerűen egy kijelölt hely, megfelelő padlóösszefolyóval vagy egy leválasztott rész. Leválasztani lehet üveg vagy akril táblával, üvegtéglával, de lefalazás is előfordul, itt ugye nyilván megfelelő fugával történő teljes csempézés szükséges. Nagyon modern és elegáns megoldásnak számítanak és nem mellesleg helytakarékosak. Ezeknél a típusoknál kiemelten fontos a saját padlóösszefolyó annak érdekében, hogy a zuhanyzáshoz használt víz ne jusson el a fürdőszoba más részeibe.

A tálcás zuhanyzóknál szintén több típust különböztetünk meg. A tálca mérete, mélysége, kialakítás és anya szerint igen sokféle lehet. Léteznek alacsony, magasított és tulajdonképpen kádnak megfelelő zuhanykabin alsó részek. Ezek kerámiából, akrilból készülhetnek, színük általában fehér, de színes darabokkal s lehet találkozni. Az alacsony zuhanytálca tulajdonképpen tényleg csak egy tálca annyi peremmel, amennyi megakadályozza a víz elszivárgását a zuhanyzó alól. A magasított zuhanytálcák alkalmasak akár fürdőzésre is, így kettő az egyben megoldást nyújtanak. Ezeket a kádakhoz hasonlóan, különféle luxus kiegészítőkkel is lehet kapni.

Nyitható ajtós vagy tolóajtós zuhanykabinok: A fürdőszobában lévő helytől függően érdemes kiválasztani a megfelelő ajtótípust. A nyitható ajtóval ellátott kabinoknak, az ajtónyitás miatt elég nagy a helyigénye. A tolóajtós kabinoknál azonban a kabinon kívül nem foglal el helyet a fürdőszobákból, úgyhogy kisebb helyiségek esetében kitűnő helytakarékos megoldás. Az ajtók is készülhetnek többféle anyagból, többféle kinézetben. Érdemes a masszívabbat választani, hiszen előfordulhat, hogy megcsúszásnál, rossz mozdulatnál támasztékként kell funkcionálniuk vagy nekik ütközik valami.

Extrák a belső részben: a zuhanykabinok egyre különlegesebb és kellemesebb extrákkal szerelhetők fel. Nem csupán különböző zuhanyfejek, de masszázskiegészítők, fényterápiás, rádióval felszerelt típusok is kaphatók. Az extrákkal való felszereltségnek csupán az anyagiak szabnak határt, szinte minden beépíthető egy zuhanykabinba, amire csak igény van.

Az akriltálcás kabinok lefolyójának eldugulása jóval nagyobb fejtörést jelent a duguláselhárító szakembereknek, mint a padlóösszefolyóval rendelkező épített kabinok, mivel nem tisztíthatóak géppel, a tálca alatt húzódó, vékony flexibilis cső miatt !

5/5 - (5 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma