A vízvezeték szerelő telefonszáma

A vízvezeték anyagai

A vízvezeték leggyakoribb szerelési anyagai
Ebben a pár sorban csak a leggyakrabban használt csőfajtákra tértem ki.

Kemény rézcső
A rézcsövek felhasználása sokoldalú, előszeretettel használják gázvezeték szerelésekor, fűtésrendszerek kiépítésekor, akár padozatban is. Tartós, megbízható. A kemény gépészeti rézcsöveket általában 18-159mm külső átmérőig forgalmazzák. Alkalmasak víz, gáz és fűtésszereléshez.  Idomjai, kemény forrasztással és prés szerszám segítségével köthetőek. A kemény réz csöveket általában 5m-es szálban forgalmazzák.  Élettartama akár 100 év is lehet.

A vízvezeték anyagai
A vízvezeték anyagai

Lágy rézcső
A lágy rézcsövek kevés dologban különböznek keményebb társaiknál. A lágy gépészeti rézcsöveket általában 6-22mm külső átmérővel forgalmazzák. Kiválóan alkalmasak víz, gáz és fűtésszereléshez.  A lágy csöveket 25m illetve 50m-es tekercsben árulják. Több benne az ötvöző anyag. A lágy rézcsöveket előszeretettel használják, vagy padlófűtés kiépítésekor. A gyárilag előszigetelt (műanyag burkolattal ellátott)csöveket meleg médiumok (meleg víz, fűtés) szállításánál használjuk, az energiaveszteség minimalizálása végett. Élettartama akár 60 év is lehet.

Többrétegű cső
Jelenleg az egyik legkorszerűbb csőfajta,  ezért rendkívül elterjedt,  mert rendkívül ellenálló és nagyon jól terhelhető. Többnyire öt réteg van egymásra dolgozva. A rétegek a következőek: polietilén, kötőanyag, alumínium, kötőanyag, polietilén. A több különféle réteg miatt lesz ellenálló és alakítható, nyomásálló és korrózió tűrő. Az idomok felhelyezése a csőre speciális prés szerszámmal történik. Élettartama akár 40 év is lehet.

KPE cső
Polietilén, rendkívül nagy szilárdságú műanyag cső. Általában ivóízellátáshoz felhasználható földárokba csak hideg vízhez. Anyaga polietilén granulátum. Jellemzői: idő és korrózióállóság, könnyű súly, és egyszerű kezelhetőség. A KPE csöveket kész idomokkal rögzítik egymáshoz. Élettartama akár 60 év is lehet.

PVC cső
Polivinil-klorid, ismertebb nevén PVC cső. Szennyvízcsöveknél használatos csőfajta. Rendkívül időálló, könnyen megmunkálható, ragasztható, vágható, olcsó, szerelése különösebb szaktudást nem igényel.  Van a klasszikus szürke kivitelű és a narancssárga erősített kivitelű fajtája. Élettartama akár 50 év is lehet.

Horganyzott vascső
A horganyzott acélcső szinte egyeduralkodó volt az elmúlt évtizedig a vízvezeték szerelésben. Sajnos napjainkra bebizonyosodott, hogy az ivóvízellátásnál már nem felelnek meg korunk technikai követelményeinek. Azonban, ha nem ivóvíz ellátásról van szó hanem, locsolás vagy tüzivíz vezet, akkor szóba jöhet, mint egy nagyon erős és olcsó szerkezeti anyag.

A csavarozható csövek (horganyzott acél) adatait az átmérőt jelentő DN rövidítéssel és a csőátmérőt milliméterben megadó számmal jellemezzük. Például a DN 20 rövidítés egy 20 mm belső átmérőjű csőre vonatkozik.

Ólomcső
A régebben a leggyakrabban felhasznált anyag az ólom volt, a vízvezeték rendszerek kiépítésében. Már az ókori rómaiak is használták a vízvezeték rendszerek. Napjainkra bebizonyosodott az ólom mérgező volta, így nem használják, ezen kívül nagyon drága, így teljesen eltűnt a vízvezeték szerelés világából.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón, a legkorszerűbb anyagok beépítésével – Budapest teljes területén és Pest megyében.

Vízvezeték szerelés  –  Budapesten:
I. kerület – Vár,  II. kerület,  III. kerület – Óbuda,  IV. kerület – Újpest,  V. kerület –  Lipótváros,  VI. kerület – Terézváros, VII. kerület – Erzsébetváros, VIII. kerület – Józsefváros, IX. kerület – Ferencváros, X. kerület – Kőbánya, XI. kerület, XII. kerület,  XIII. kerület – Újlipótváros és Angyalföld,  XIV. kerület – Zugló, XV. kerület – Rákospalota és Újpalota, XVI. kerület – Mátyásföld és Szentmihály,  XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület –  Kispest,  XX. kerület – Pesterzsébet,  XXI. kerület – Csepel,  XXII. kerület – Budafok,  XXIII. kerület – Soroksár

Vízvezeték szerelő Budapest

Kiemelt szolgáltatási területein –  Pest megyében:
Biatorbágy, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gödöllő, Gyál, Gyömrő, Kistarcsa, Maglód, Monor, Mogyoród,   Ócsa, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz,  Szentendre, Szigetszentmiklós, Sződ, Törökbálint,  Üllő, Vác, Vecsés, Veresegyház,  Zsámbék.

5/5 - (14 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma