A vízvezeték szerelő telefonszáma

A forró vizes csaptelep

A forró vizes csaptelep
Vége azoknak az időknek, mikor edényben vagy vízforralóban kellett vizet melegíteni ahhoz, hogy forró vizet kaphassunk. A forró vizes csaptelepekkel jóval egyszerűbbé és kényelmesebbé vált ez a konyhai művelet, hiszen közvetlenül a csapból már nem csak egyszerűen meleg, de akár forrásban lévő vízhez is hozzájuthatunk általuk.

Nem is gondolunk bele abba, hogy forró vízre milyen gyakran van szükségünk. Pedig egy tea elkészítése, a tészta főzése vagy kisgyermekes családoknál a gyors sterilizálás is elképzelhetetlen nélküle. Még egy bögrényi víz felforralása is az elviselhetőnél több időt vehet igénybe, bármilyen módszert választunk is hozzá, nem beszélve egy fazéknyi vízről. De ez már a múlt, hiszen bárki számára elérhetők a forró vizes csaptelepek, melyekből azonnal 98-100 fokos vizet nyerhetünk.

A forró vizes csaptelepeket elég csak megnyitni ahhoz, hogy egyszerre akár nagyobb mennyiségű forró vizet kaphassunk. Ennek pedig rengeteg előnye van. A vízforralót, a teafőzőt száműzhetjük a konyhából, a főzésnél sem kell kivárni azt a 10 percet, míg az edényben elkezd lobogni a víz, hamarabb kiolvaszthatjuk a mirelit élelmiszereket, egy pillanat alatt sterilizálhatunk és a tisztítás is könnyebb az azonnal elérhető forró vízzel.

A forró vizes csaptelepekhez különböző méretű tartályok tartoznak, melyekben a forró vizet a berendezés tárolja és ahonnan a csap megnyitásával rögtön elérhetővé teszi. A alaphőmérsékletről a vizet percek alatt felmelegíti forráspontra vagy annak közelébe, és tárolás közben sem engedi kihűlni azt. A tartályban lévő víz hőmérsékletének csökkenése egy óra alatt legfeljebb 1-1,5 Celsius fok. Mivel a berendezések érzékenyek a kemény vízre, ami Magyarországra különösen jellemző, a beszerelésükkel egy időben érdemes egy vízlágyító berendezést is beszerezni, amivel nagyban megnövelhetjük a forró vizes csaptelepünk élettartamát. A jobb minőségű változatok azonban már eleve rendelkeznek vízszűrő rendszerrel, melyek a vizet a klórtól és egyéb vízkőképző anyagoktól megtisztítva továbbítják felhasználásra.

A forró vizes csaptelepeknél az egyik legfontosabb tényező a biztonság. Ennek megfelelően különböző biztonsági megoldásokkal találkozhatunk az egyes gyártók termékeinél, pl. csak 3-szori gombnyomásra jön a csapból a forró víz, speciális szigeteléssel látják el a csapot, aminek köszönhetően maga a csaptelep nem forrósodik át, illetve léteznek gyerekzárral ellátott típusok is. Energiahatékonyság szempontjából sem elhanyagolhatók a forró vizes csapok nyújtotta előnyök, hiszen jóval gazdaságosabbak nagyobb mennyiségű víz felforralásában és tárolásában, mint bármely más módszer.

Csaptelep csere és javítás Budapesten. Vízvezeték szerelés Budapesten és Pest megyében, rövid határidővel. Mindenféle csőtörés javítása, lefolyóvezetékek cseréje és javítása, csaptelep csere, WC. öblítőszelep és WC. tartály csere. Helyszíni felmérés, árajánlattal. Sürgősségi vízvezeték szerelés – Budapest területén, kedvező áron, hétvégén is.

4.9/5 - (8 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma