A vízvezeték szerelő telefonszáma

A csaptelep hibái

A csaptelep hibái
Csöpög, nyikorog, olyan hőmérsékletű vizet enged, amilyet éppen akar – a csaptelepeknél ezek a legjellemzőbb tünetei annak, hogy valami nem rendeltetésszerűen működik bennük. A rosszabb minőségű csapoknál előbb, de még a legjobb minőségben készült csapoknál is idővel jelentkezni fognak hasonló problémák. A gyakori használatból adódóan ugyanis elkerülhetetlen, hogy a csapok valahol meghibásodjanak, de ezeknek a hibáknak a többségét viszonylag könnyen lehet orvosolni.

A csaptelep hibái
A csaptelep hibái

A hibák előfordulhatnak a csaptestben, valamint a csaptelep szerkezetében. Amikor a csap csöpög, szinte biztos, hogy a hiba a csaptelep testben van. A régi típusoknál ennek oka lehet a rozsdásodás vagy vízkövesedés következtében kialakuló belső szivárgás. Azonban lehet, hogy a csap szabályozó karjaiban van a probléma, mégpedig azért, mert rendszeresen túl erősen húzzuk meg elzáráskor, így elkopnak a benne lévő recés felületű hornyok.

vizvezetek-szereles-szerelvenyek
Korszerű, kerámiabetétes csaptelep

Ezeket a hibákat a csap szétszerelése után könnyen észlelhetjük, ilyenkor a legegyszerűbb a dolgunk, mert csak ki kell cserélni az elhasználódott alkatrészeket. Kerámiabetétes csaptelepeknél a betét meghibásodásának szinte minden esetben a szennyeződések az okai, ez ellen vízszűrővel védekezhetünk. Ha a csapból kevésbé folyik a víz, mint ahogy kéne neki, a perlátor cseréjére van szükség. Ez a kifolyó végén található, egy fogóval ki tudjuk venni, a szűrőt alaposan mossuk át, majd helyezzük vissza.

Vízvezeték szerelő Budapesten – vízvezeték szerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés – gyorsan, garanciával, olcsón – Budapest teljes területén és Pest megyében.
5/5 - (7 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma