A vízvezeték szerelő telefonszáma

A bidéről általában

bideA bidéről általában
A bidé nem feltétlenül az alapvető higiénia tartozéka, funkciója helyettesíthető, de a bidéhasználat mindenképpen praktikusabb bármely más megoldásnál. A kézmosás alapigény, az intim területek megmosása WC használat után már nem annyira. Pedig az ember emésztőrendszere tele van baktériumokkal, ezért a papír nem elegendő a megfelelő tisztaság és higiénia folyamatos fenntartására. A leghigiénikusabb módszer pont ezért a WC-használat után használatos bidé, mely kényelmesen, pont erre a célra kifejlesztve segít gyorsan és célirányosan megtisztálkodni.

Eredete, bármilyen meglepő, régre nyúlik vissza. A 17 század végére és a 18. század elejére tehető a bidé megjelenése, mikor a francia bútorgyártók újítása alapján a tehetősebb emberek elkezdték használni, majd egy időre kiment a divatból és mind a mai napig hol felkapottabb, hol pedig teljesen elfeledett berendezésnek számít. A porcelán bidé megjelenése a 19. századra tehető, ennek használata akkor elterjedt volt, ez köszönhető a viktoriánus időszak vízvezeték-fejlesztésének is. A 20. század közepén megjelentek az elektromos bidék, melyeknek már volt WC-re csatlakoztatható fajtája is.

Jelenleg többféle bidé közül lehet választani, a különálló bidé rendszerint szinte ugyanúgy néz ki, mint egy WC kagyló, annyi különbséggel, hogy a mosdókagylóhoz hasonló csaptelepet találni rajtuk. Konkrétan a WC és kézmosó keveréke.

Fajtái a következők:

  • Különálló, egyszerű bidé: hideg és meleg víz is folyik benne, helyigénye körülbelül másfél négyzetméter.
  • Bidés WC-ülőke: hideg-meleg víz, a normál, különálló bidéhez hasonló, csupán nincs plusz helyigénye, mert a WC csészére helyezhető ülőke gyanánt.
  • Mobil bidé: hordozható, úti bidé, melyre köthető külön hideg és meleg víz vagy kevert víz. Ez, a nevéből is sejthető, hogy szállítható, darab.
  • Elektromos bidé: luxuskategória, van távirányítós, fűthető ülőkés, szárítós változat vagy olyan, ami mindet tudja egyszerre.
  • Távirányítós, elektromos luxusbidé: mozgáskorlátozottak számára hasznos eszköz.
  • Bidé-adapter:nincs szükség ülőkecserére, olcsóbban megoldható, plusz berendezés, amit könnyen be lehet építeni. Szintén hideg-meleg vizes.

A higiénia fontos dolog, új házak építésénél vagy felújításnál érdemes elgondolkodni és helyet hagyni ennek az eszköznek, később, a helyigény miatt nehezebb beépíteni, de szerencsére a feljebb felsorolt eszközök között bőven akad olyan is, ami utólagos beszereléssel maximálisan ellátja a kívánt funkciót és nem igényel plusz helyet.

4.8/5 - (21 votes)
A vízvezeték szerelő telefonszáma